2010-06-20 07:34:07• hírek • MTI

Dán győzelem, holland továbbjutás

A dán válogatott 2-1-re nyert szombaton Kamerun csapata ellen a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság E csoportjának második fordulójában.

Védelmi hibát követően Samuel Eto'o révén a kameruniak jutottak előnyhöz a 10. percben, a dánok pedig egy remek kontratámadás végén Nicklas Bendtner jóvoltából egyenlítettek a 33. percben, majd a 61. percben Dennis Rommedahl is betalált. A dánok győzelmével a hatpontos hollandok - elsőként - ott vannak a nyolcaddöntőben, a kameruniak pedig biztosan nem kerülnek oda.

Az utolsó fordulót csütörtökön rendezik ebben a négyesben, a dánok az ugyancsak három ponttal álló japánokkal mérkőznek a másik továbbjutó helyért, a kétszer vesztes kameruniak pedig a hollandokkal játszanak.

Nyílt támadójátékot hozott az első félidő nagy része. A kameruniak a vezető találatuk gyorsan meg is szerzik: C. Poulsen passzolt ellenfélhez a saját tizenhatosánál, Emana csapott le a labdára, balról középre adott, az üresen álló Eto'o pedig 12-13 méterről a kapuba lőtt (0-1). Ez után is lendületesen, bátran futballoztak a kameruniak, de a dánok is szívósan küzdöttek, és támadásaik egyike góllá érett. A 33. percben Kjaer tért ölelő, pontos indítása nyomán Rommedahl futott el a jobb szélen, a középen érkező Bendtner elé tálalt, a berobbanó csatár az ötösnél, estében nem hibázott (1-1). Ezután mindkét oldalon akadtak helyzetek, különösen az utolsó percekben, amikor egymást érték a nagyobbnál nagyobb lehetőségek, melyekből akár több gól is születhetett volna.

Megmaradt a lendület a második játékrészre is, továbbra is mindkét csapat győzelemre tört. A 61. percben Rommedahl kapott jó indítást, becsapta a vele szemben álló Makount, és ballal a jobb alsó sarokba csavarta a labdát (2-1). A fordítás után a kameruniak minden erejüket mozgósítva igyekeztek egyenlíteni, de a dánok eredményesen védekeztek, és időnként veszélyes ellentámadásokat vezettek, az eredmény viszont már nem változott.

Pretoria, Loftus Versfeld Stadion, 33 ezer néző

Dánia: Sörensen - S. Poulsen, Agger, Kjaer, Jacobsen - Rommedahl, Ch.Poulsen, Jörgensen (Jensen, a szünetben), Grönkjaer (Kahlenberg, 67.) - Tomasson (J. Poulsen 86.), Bendtner

Kamerun: Souleymanou - Mbia, Bassong (Idrissou, 72.), Nkoulou, Assou-Ekotto - Geremi, Eyong (Makoun, a szünetben), Song, Emana - Webo (Aboubakar, 78.), Eto,o

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: