2011-07-28 19:38:22• hírek • M. T. R.

Dán cég építhet gyárat Tasnádon

Természetszerűleg szívesen elősegítette a tasnádi önkormányzati döntéshozó-testület egy dániai vállalkozás azon igényét, hogy a város és Újtasnád közzé 6 ezer négyzetméteres alapterületű gyárat hozzon létre. Amint hírportálunkon is beszámoltunk róla, idén égett le a helybeli bútorgyár, s így hatványozottan szükség van az új munkahelyeket teremtésre.

Egyelőre viszont korai arról beszélni, hogy pontosan mennyi munkahelyet is teremt a dániai vállalkozás - nyilatkozta hírportálunknak Véron András tasnádi polgármester. Eleve még csak nem is tájékoztatták ennek pontos számáról, a dániai cég egyelőre „csupán" azt jelezte, hogy területet vásárolna Tasnádon - amennyiben a közművesítés odáig ér majd. A vállalkozás amúgy hőkicserélő-központok gyártásával foglalkozik.

A rendes havi gyűlésen egyébként a helyi tanácsnak tizenhét határozattervezetről kellett döntenie. 5 ezer lejt szavaztak meg például a helyi öregotthon működésének támogatására. Határozatot hoztak arról is, hogy újraaszfaltoztatnak utcákat a városban, a munkálatok díját pedig két év alatt törlesztik.

Kisebb költségvetés-módosításokat is jóváhagytak a tanácstagok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: