2013-04-28 10:26:09• hírek • Blikk.hu

Damu Roland könyvtáros lett a börtönben

Már egy éve tölti mindennapjait a rácsok mögött Damu Roland (39), akit új, egyszemélyes cellájában látogatott meg lapunk munkatársa.

Bár a színész még mindig nem törődött bele, hogy állítása szerinte ártatlanul ül börtönben egykori kedvese, Palácsik Tímea (29) bántalmazásáért és megerőszakolásáért, megtanult együtt élni a gondolattal. Ebben új beosztása is segít neki: könyvtáros és műsorszerkesztő lett. - Reggel fél hatkor kelek, első dolgom megcsókolni a szerelmem fényképét.

Utána rendet rakok a zárkámban, ahol megreggelizek, imádkozom, Bibliát olvasok, majd behozom a virágot, amit nevelhetek terápiás célból - mutatja Damu az egyágyas cellát, amelynek külön vécéje és mosdója is van. Innen indul munkába, de útja már nem a konyhába, hanem a könyvtárba vezet.

- 22 éves színészi pályafutásom után jobban illik a kezembe a könyv, meg a videokazetta, mint a hagyma, meg a krumpli. Most azért egy kicsit jobban érzem magam - tette hozzá Damu, aki rendben tartja a polcokon a könyveket, kiválasztja a filmet, amit az elítéltek néznek, és egy internet nélküli számítógépen szerkeszti a benti híreket, amit képújságként láthatnak a rabtársai. A színész hat társával együtt színdarabokat is előadott már. Ő a rendező, színjátszókört vezet. Negyed tizenkettő után néhány perccel a színész visszatér a zárkájába, ahol megebédel.

A teljes terjedelmű cikk itt olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: