2010-11-25 15:42:15• hírek • Póti Orsolya

Ilyés Gyula is felolvasott

A Szatmár Megyei Könyvtár és a Zibo Help Egyesület közreműködésével újabb olyan kampányra került sor, mely az olvasást és a könyveket népszerűsíti a gyerekek és fiatalok körében.

Az egyesület és az intézmény november 22-és 28-a között megszervezte az „A családok hete. Egy hét TV nélkül." elnevezésű programot, melynek keretén belül különböző előadásokra, vetélkedőkre, műsorokra került sor. Csütörtökön a Szatmár Megyei Könyvtár gyerek részlegében is érdekes programokkal várták az érdeklődőket.

A könyvtár vezetősége a kisiskolások számára szervezett bemutató mellett kiállítást is szervezett, valamint a könyvtárosok részletesen ismertették az intézmény szolgáltatásait és a beiratkozási lehetőségeket.

A rendezvényt délelőtt 9-kor Ardelean Ioan Mircea , a Szatmár Megyei Könyvtár igazgatója nyitotta meg, majd meséket olvastak fel a folyamatosan érkező óvodásoknak. A könyvtárosokon kívül Adrian Stef a Megyei Tanács alelnöke, valamint Ilyés Gyula polgármester olvasott fel meséket.

A Hám János óvodából érkezők az „Irgum-burgum Benedek" című mesét hallgatták meg a polgármester olvasatában, aki abból a könyvből olvasott fel, amelyből az ő nagyapja olvasta neki a meséket. Kiderült, hogy a gyerekek nagy része nem ismerte ezt a népszerű olvasmányt, ami arra utal, hogy egyre jobban elhanyagolják a szülők is a felolvasást.



Óvodásokkal telt meg a könyvtár
Óvodásokkal telt meg a könyvtár


Képgaléria:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: