2012-02-03 17:16:44• hírek • Póti Orsolya

Dalokkal, versekkel emlékeztek a költőre

Szatmár megye több mint nyolcvan magyar nyelven tanuló diákja vett részt február 3-án a Mihai Eminescu-vetélkedőn, melyet immár második alkalommal szervezett meg a Szatmárnémeti Református Gimnázium, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és az Északi Színház partnerségével.

Péntek délután három kategóriában is összemérhették ügyességüket Szatmár megye magyar iskoláinak - a Református Gimnázium, a  Hám János Római Katolikus Iskolaközpont, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a Kalazanci Szent József Római Katolikus Iskolaközpont és a Nagykárolyi Elméleti Líceum - tanulói.

A szavalóverseny ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét. A Református Gimnázium diákkórusa Higyed Gyöngyi énektanárnő vezetésével a Sara pe deal és a Codrule, codrutule című dalokkal örvendeztette meg a közönséget, majd az Óda című vers hangzott el Vajas Petra, XII. osztályos tanuló előadásában. Az egybegyűlteket elsőként Szilágyi Éva, a szervező iskola igazgatónője köszöntötte, majd Natalia Bolos román szakos szaktanfelügyelő, Gigel Buth főtanfelügyelő és Szász Piroska főtanfelügyelő-helyettes osztott meg néhány gondolatot az eseményről.

A vetélkedő első felében a szavalók álltak színpadra: a diákok egy szabadon választott Eminescu-verset adtak elő. Egyes szavalók előadásukat zenei aláfestéssel tették még színesebbé. A szavalatokat majd dalok váltották föl, a diákok megzenésített költeményekkel emlékeztek a költőre, végezetül pedig a csapatok  mutattak be egy-egy színdarabot.

A versenyzők produkcióját idén is szakavatott zsűritagok értékelték, így:  Dr. Natalia Boloş román szakos szaktanfelügyelő, Bessenyei István és Carol Erdős színművész, valamint Felician Pop, a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ igazgatója.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: