2012-02-08 14:09:45• hírek • Póti Orsolya

Hamar megszokták az új környezetet a Zamfirescusok

Lassan két hónapja, hogy a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ elhagyta régi székhelyét, és új épületbe - a Szakszervezetek Művelődési Házába - költözött. Bár a költözés nem volt a munkatársak ínyére, mégis hamar megszokták az új környezetet és javában végzik feladataikat.

Folytatódnak a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ által szervezett események, hiszen a központ munkatársainak sikerült berendezkedniük új otthonukba. A decemberi hónap főként a költözésről és a felújítási munkálatokról szólt - tudtuk meg Maria Magdalena Mateitől, a kulturális központ sajtóreferensétől.

„Decemberben sikerült a próbatermek tetőszerkezetét kijavítanunk és felújítottuk az irodák fűtésrendszerét is. Ezek után a termek funkcionálissá tétele van soron, de emellett folytatjuk rendezvényeink szervezését, és keressük az együtteseket a közelgő koncertekre, fesztiválokra" - magyarázta Matei.

Az új otthon - a rendelkezésre bocsátott épületrész - még nem teljesen funkcionális, ugyanis bizonyos termeket különböző tevékenységekre, rendezvényekre szeretnék alkalmassá kell tenni.

Az épületrész felújítását nemrégiben jóváhagyták, ezért a jelenleg irodahelyiségként használt teremből több kisebb szobát fognak kialakítani, és a földszinti előadóterem átalakítását is tervezik. Az emeleti helyiségeket főként próbateremnek használhatja majd a központ zenészcsapata, a színjátszócsoport, vagy éppen egy-egy tánccsoport.

A kulturális központ a már megszokott rendezvényekkel készül, de a városnapi események, a rock, folk és dzsessz fesztiválok mellett kisebb koncertekkel is várják a közönséget. Jelenleg az együttesek kiválasztásán van a hangsúly, és ebben olvasóink segítségét is kérik. Amennyiben javaslataid vannak a városnapi koncerteket, a rock és a dzsessz fesztivál programját  illetően, kérjük közöljétek hozzászólásban.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: