2012-02-24 19:19:02• hírek • Póti Orsolya

Dalokkal és versekkel várták az érdeklődőket

A G.M. Zamfirescu Kulturális Központ február 24-én, pénteken két műsorral is várta a folk és a klasszikus zene, illetve a versek kedvelőit. 17 órától a „Dinu Lipatti" Filharmóniában léptek fel a szatmári művészeti iskola diákjai, míg 18 órától a központ székhelyén mutattak be verskollázst román szavalók.

A „Dinu Lipatti" Filharmóniában léptek fel péntek este 17 órától a szatmári Punctul Urmator folkzenekar tagjai - Alexandru Ivanovici, Georgeta Igaz és Loredana Morar, valamint a „zene barátai", a Szatmárnémeti „Aurel Popp" Zene- és Képzőművészeti líceum diákjai.

A zenés est keretében a közönség klasszikus zongoradarabokat hallhatott Voropciuc Izabela, Stier Alexa és Ferchiu Iulia előadásában, hegedűműveket Ursei David, Barbus Bogdana, Czinzel Ingrid előadásában, valamint hárfán játszott Földi Szabina, trombitán Nagy Dániel, Szabó Tamás, Higyed János, Török Attila és ütőshangszeren Sava Cristina.

Ugyanezen a napon került sor, 18 órától „Az évek zenéje" című verskollázs bemutatására a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ székhelyén, a Szakszervezetek Művelődési Házában. A kollázst olyan népszerű hazai és külföldi költők alkotásaiból állították össze, mint Lucian Blaga, Ion Barbu, Mihai Eminescu, Nichita Stanescu, Nicolae Labis, Ana Blandiana, Raienr Maria Rilke, William Shakespeare, Serghel Esenin és Walt Whitman. Az előadókat felkészítette Constantin Tanase és Radu George Horotan, a zenei aláfestést Radu Lup biztosította.

 

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: