2012-05-04 18:34:01• hírek • Póti Orsolya

Dalokkal és versekkel köszöntötték az édesanyákat

Kedves dal- és versösszeállítással köszöntötte az édesanyákat a  Szatmárnémeti Bartók Béla Hagyományőrző és Kulturális Egyesület május 4-én. A rendezvényen többek között jelen voltak megyénk és városunk elöljárói, valamint Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke is.

Szinte telt ház fogadta péntek este a Bartók Béla Kulturális és Hagyományőrző Egyesület anyák napi műsorát a Szatmárnémeti „Dinu Lipatti" Filharmóniában. A rendezvény első perceiben a „Mama, kérlek" című dal csendült fel Merk Annamária és Dula András előadásában, ezt követően pedig Heil Evelin és Stier Alma verssel köszöntötték az édesanyákat, nagymamákat.

Az ő szavalatukkal kezdetét is vette a köszöntők és köszöntőbeszédek sorozata. Elsőként Szatmári Elemér köszöntötte a közönséget, majd Bertók Béla, az egyesület elnöke üdvözölte a jelenlévőket, elsősorban az édesanyákat. Az ünnepi műsor keretében Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere, Csehi Árpád Szabolcs, a Megyei Tanács elnöke és Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke is megosztott néhány kedves gondolatot az anyák napjáról, majd üdvözölte a Bartók Béla Egyesület tevékenységeit.

A köszöntő beszédek után az egyesület citerazenekara lépett színpadra, majd Blatniczki Dóra szavalatában hangzott el Csoóri Sándor Anyám fekete rózsa című verse. Gregorovici István énekszakos tanár Edvard Grieg Öreg édesanyám című dalát adta elé. Zongorán kísérte Balaskó Balázs zongoraművész.

A továbbiakban a Református Gimnázium V. osztályos tanulói köszöntötték az édesanyákat, ezt követően pedig az „Aurel Popp" Művészeti Líceum IV. osztályos tanulóinak furulyacsoportja lépett színpadra.

Fellépett az egyesület nemrégiben alakult világi kórusa is, a kórusdarabok után pedig a művészeti líceum V-VIII. osztályos tanulóinak irodalmi összeállítására került sor. Az anyák napi műsor vége felé Szatmári Elemér és Harkai Réka énekelt népdalokat a Bartók Népi Zenekar kíséretében. A rendezvény az „Édesanyám rózsafája..." című dal közös éneklésével zárult.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: