2012-05-21 18:44:39• hírek • Póti Orsolya

Végzősök előadása a filharmóniában

A Szatmárnémeti „Aurel Popp" Zene- és Képzőművészeti Líceum évről évre megrendezi a végzős diákok előadássorozatát. Május 21-én Romasz Diana kürtszakos hallgató és Kind Csilla ütőhangszer szakos diák mutatták be mit is tanultak a néhány év során.

Végzős diákok műsorának adott otthont május 21-én, hétfő délután a „Dinu Lipatti" Filharmónia. A közönséget Barsan Maria tanárnő köszöntötte, elmondván: fontos pillanat ez a fellépés a diákok életében, hiszen bemutathatják mindazt, amit az elmúlt évek során tanultak.

„Úgy érzem, hogy vidám és ugyanakkor szomorú ez a nap, hiszen hamarosan nagyszerű diákoktól kell búcsút vennünk. A legfontosabb viszont az, hogy iskolánkból többek között olyan tehetséges diákok kerülnek ki, mint Romasz Diana kürtszakos diák és Kind Csilla ütőhangszer szakos tanuló." - magyarázta Barsan.

A közönség igazán élvezetes produkciókat hallgathatott, a két fellépő felváltva lépett színpadra. Bevezetésképpen Kind Csilla szólaltatta meg a marimbát, majd a kis dobot, ezt követően pedig Romasz Diana adta elő Franz Strauss Nocturno című darabját. Zongorán kísérte Balaskó Balázs zongoratanár.

A kiváló 19. századi osztrák kürtművész darabja után ismét az ütőhangszereké volt a főszerep: újra megszólalt a marimba, majd a szimfonikus zenekarok egyik legfontosabb hangszerén az üstdobon játszott Kind.

A továbbiakban felcsendült Mozart Esz-dúr kürtversenye, Vivaldi "A négy évszak" című művéből a Tavasz marimbán és zongorakísérettel, valamint Ney Rosauro Despedida című darabja szintén marimbán. A műsor záróakkordjaként a diákok a New Orleans-i Bluest adták elő Balaskó Balázs zongorakíséretével.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: