2010-04-21 09:32:00• hírek • MTI

Nem kérnek a dalai lámából

A román hatóságok nem hívták meg a dalai lámát romániai látogatásra, Bukarest egyetlen Kína létezését ismeri el - olvasható a román külügyminisztérium közleményében.

A Mediafax hírügynökség által ismertetett közlemény szerint a román hatóságok nem küldtek meghívást a dalai lámának. A külügyi tárca ezt azzal a hétvégén napvilágot látott hírrel kapcsolatban tartotta fontosnak pontosítani, amely szerint a buddhista vallási vezető Tőkés László európai parlamenti képviselő meghívására látogatást tesz Erdélyben szeptember 23-án és 24-én, felkeresi Csomakőröst, Kőrösi Csoma Sándor szülőfaluját, ahol megkoszorúzza az első európai bódhiszattva (buddhista szent) szobrát, majd Sepsiszentgyörgyön tart nyilvános előadást.

A román külügyminisztérium közleményében leszögezi: Románia az egy Kína elvét vallja, vagyis elismeri annak az országnak a szuverenitását és területi épségét, akárcsak azt, hogy Tibet a Kínai Népköztársasághoz tartozik. A román tisztségviselők bármilyen érintkezése a Tibeti autonóm tartomány képviselőivel diplomáciai csatornákon történhet, mégpedig a Románia és a Kínai Népköztársaság közötti kapcsolatok keretében - áll a dokumentumban.
A dalai láma erdélyi útját megelőzően, szeptember 17. és 20. között Magyarországon tesz látogatást, ahol parlamenti képviselőkkel találkozik, nagyközönség előtt buddhista erkölcsi beszédet tart, morális-etikai kérdésekről fejti ki gondolatait.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: