2016-01-13 21:48:30• hírek • Szatmár.ro

Dakar 2016: Aki nem tudott tájékozódni, lemaradt!

Nagyon jól ment Mani a szerdai napon, Maraton kategóriában is megerősítette első helyét.

Belén és La Rioja között 561 kilométer várt szerdán a versenyzőkre. Ebből 278 kilométer volt a mért szakasz - pontosabban lett volna, mert az időjárás és a szervezők megint belenyúltak az útvonalba, és előbb véget vetettek a mért szaksznak. Ez volt az utolsó előtti versenynap, amikor a mezőnynek még a navigációval is bajlódniuk kell: péntektől már földes utakon haladnak tovább.

"A szerdai egy klasszikus Dakar-nap volt Fiambala környékén, nagy melegben, homokos talajon. A nyomvonal sok kiszáradt patakvölgyön haladt keresztül, viszont az egyik ilyen völgy megtelt vizzel a kedd esti vihar után. Az árvíz miatt a szervezők úgy döntöttek, lerövidítik körülbelül 30 kilométerrel a mai speciálist, amelynek tervezett hossza 278 kilométer volt" - írja Gyenes Emánuel Facebook-oldala.

Persze a roadbook hiánya és az, hogy csak a GPS koordináták alapján tájékozódhattak, nem mindenkinek okozott gondot. Nem fájt a feje emiatt az Autonet Motorcycle Team versenyzőjének, Gyenes Emánuelnek sem, aki az első hírek szerint a 17. helyen fejezte be a futamot. Az ideje 4 óra 31 perc és 9 másodperc volt, a futamgyőztes Svitkonak pedig 3 óra 47 perc és 23 másodperc kellett a mért szakasz teljesítéséhez.

Összetettben Mani több helyet is előrelépett: a szerda esti adatok szerint a 13. helyen áll összetettben 38 óra 8 perc és 55 másodperces idővel. Közte és az első helyezett Toby Price között a különbség 3 óra 19 perc és 51 másodperc.

Maraton kategóriában továbbra is Gyenes Emánuel áll az élen, sőt, a szerdai, tizedik etappal meg is erősítette első helyét: a pontlistában második helyen álló portugál Patrao 8 perccel és 13 másodperccel van lemaradva a szatmári motoroshoz képest.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: