2015-01-18 08:42:19• hírek • Szatmár.ro

Dakar 2015: Gyenes Mani újra a Maraton kategória királya

Véget ért a világ legnehezebb raliversenye, a Dakar. A szatmári motorosnak, Gyenes Emánuelnek pedig sikerült megismételnie a 2012-es bravúrt: a Maraton kategóriában első helyezettként végzett! Mani a motorosok összetett pontlistáján a 21. lett - abban a mezőnyben, amelyben 160-an rajtoltak el, de csak 79-en fejezték be a versenyt.

Vége! A szombati rövidke, 174 kilométeres mért szakasszal véget ért a világ legnehezebb raliversenye, a Dakar! A megmérettetés 13. etapjában az Autonet Motorcycle Team versenyzője, Gyenes Emánuel a 13. legjobb idővel futott be a Buenos Airesi célba, ezzel megerősítve helyét a Maraton kategória élén és egy hellyel előrébb lépve az összetett pontlistán, a 21. pozícióba.

A szatmári motoros két év kihagyás után vágott neki a hihetetlenül nehéz versenynek. Kicsit döcögősen indult ez a Dakar Mani számára, hiszen a nehéz terep mellett műszaki problémák is nehezítették az életét. A futamok során a Dakar-mezőny a világ legszárazabb sivatagát, az Atacamát, de az Andok kanyonjait és csúcsait is megjárta, száguldottak sós mocsáron keresztül, versenyeztek jóval a fagypont alatti, majd 30 Celsius fok körüli hőmérsékleten is... Gyenes öldöklő versenyt folytatott a Maraton kategóriás első helyért a svéd Thomas Berglunddal, volt olyan pillanat is, amikor nyolc másodperc különbség volt a két motoros között. De szerencsére a verseny vége felé, amikor a legtöbben elfáradtak, Maninak akkor feküdt a legjobban a terep.

Gyenes tehát 52 óra 42 perc és 58 másodperc mért idővel megnyerte a Maraton kategóriát, amely talán a legnehezebb: a versenyzők ugyanis főbb alkatrészeket nem cserélhetnek a megmérettetés ideje alatt a motoron.

A szatmári versenyző a Facebookon köszönte meg mindenkinek a biztató szavakat, a szurkolást, illetve köszönetet mondott a támogatásért is. Idén ugyanis fő támogatóként mellé állt az Autonet Import Kft., amely  más, az autóiparban nagy elismerésnek örvendő céget is meggyőzött arról, hogy az ifjú motorost támogatni kell a részvételben. A szponzorok sorába beállt a Schaeffler-csoport, a Delphi és a TRW is, de a támogatókhoz csatlakozott a Szatmár Megyei Tanács és Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala is, így vált lehetővé a 2015-ös versenyen való indulás Gyenes számára.

Mani első helyezett lett Maraton kategóriában


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: