2016-12-07 11:07:04• hírek • Agerpres

Ciolos - Élni kell a szavazati joggal

Dacian Cioloş miniszterelnök azt nyilatkozta, hogy minél több embert meg kell győzni arról, hogy éljen szavazati jogával, hogy eképpen saját maguk Romániáját alakítsák ki.

"Azt hiszem, hogy az a dolog, amit még megtehetünk, az az, hogy minél több embert meggyőzzünk arról, hogy éljen szavazati jogával, hogy kezükben a bélyegzővel a saját maguk Romániáját alakítsák ki. (...) Nincs demokrácia a választáson való részvétel nélkül" - jelentette ki a miniszterelnök a Társadalmi Párbeszédcsoport által szervezett vitán.

Egyetértett azzal, hogy az urnától való távolmaradás is egy választás, de azt mondta: a következmények mindenkire érvényesek lesznek.

"Sokan azt hiszik, hogyha nem mennek el szavazni, akkor nem lesznek felelősek azért, ami történni fog. Mindannyian felelősek leszünk azért ami történni fog, ha elmentünk szavazni, ha távol maradtunk, részvétellel, vagy közömbösséggel, a közömbösség is egy választás, mert ilyen ez a demokrácia, amelyet akartunk: alapköve a szavazás" - tette hozzá a miniszterelnök. (Agerpres.ro)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: