2020-08-14 08:10:16• hírek • Agerpres

Cîţu: A románok által eddig látott legnagyobb összeggel fognak nőni a nyugdíjak

foto: gov.ro
foto: gov.ro

2020-ban 'a románok által eddig látott legnagyobb összeggel nőnek a nyugdíjak' - jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Florin Cîţu pénzügyminiszter.

'Az első pillanattól kezdve megmondtuk, hogy növelni fogjuk a nyugdíjakat 2020-ban és ma is kijelentem: igen, Romániában nőni fognak a nyugdíjak 2020-ban. A nyugdíjpont értéke az eddigi legnagyobb összeggel fog nőni. A Szociáldemokrata Párt (PSD) soha nem emelte ekkora összeggel a nyugdíjakat, annak ellenére, hogy kormányzásuk idején a nemzetközi gazdasági helyzetnek - tehát nem nekik - köszönhetően egymást követték a gazdasági fellendülés időszakai' – hangsúlyozta Cîţu.

Nyomatékosította, hogy a nehéz gazdasági világhelyzet ellenére a PNL-kormány nem csak a nyugdíjakat, hanem a gyermeknevelési pótlékot is növeli.

'Kihívom Ciolacu urat (Marcel Ciolacu, a PSD ügyvivő elnöke - szerk. megj.), hogy nevezzen meg egy másik európai országot, amely hasonló erőfeszítésekre képes gazdasági válság idején: növeli a nyugdíjakat és a gyermekpénzt is' - fűzte hozzá a pénzügyminiszter.

Florin Cîţu azonban nem volt hajlandó elmondani a sajtótájékoztatón, hogy a kormány hány százalékkal növeli a nyugdíjpont értékét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: