2014-09-03 09:07:14• hírek • Blikk.hu

Czeizel Endre a kórházban küzd az életéért

Múlt héten belázasodott, így ismét kemoterápiás kezelésnek vetik alá a világhírű szakembert.


Aggódnak a rokonok és barátok Czeizel Endre éle­téért. Eddig úgy tűnt, hogy az ismert orvos-genetikus megnyerte a küzdelmet a rákkal szemben, de nemrég sajnos kiderült, hogy újra kemoterápiás kezelésre kell járnia.

Élete legnehezebb időszakát éli Czei­zel Endre. Az orvos-genetikus pár hónappal ezelőtt bevallotta, hogy leukémiával kezelték, és hálás a családjának, gyerekeinek, hogy kitartottak mellette. Nagyon meghatotta az a szeretet, amely a kórházban áradt felé, főleg miután kitudódott, hogy a fehérvérűség egy elég agresszív fajtájában szenved, myeloid leukémiája van. Az orvos megküzdött a betegséggel, és sokáig úgy tűnt: javul az állapota, a kórházban még egy könyv írásába is belekezdett, sőt decembertől újra dol­gozott.

A család, a barátok persze bíztak abban, hogy most már tünetmentes lesz, de a Blikk információi szerint újra kemoterápiás kezelésen kell részt vennie.

- Sajnos nincs jól - mondta egy elkeseredett barát. - Múlt héten belázasodott, és újra kemoterápiá­ra kell járnia, kórházban van. Úgy tudom, a kezelések miatt a tervezett időpontnál hamarabb adták át neki a Semmelweis-díjat, amelynek hihetetlenül örült - tudta meg a Blikk.

Czeizel Endrét múlt héten tüntették ki, s ahogy fogalmazott, ez „elégtétel" volt számára, hisz a munkásságát eddig leginkább külföldön méltányolták. Egy rádióinterjúban úgy fogalmazott, hogy mindig maradandót akart alkotni, és örül, mert most, „az élete végén, amikor a hetei meg vannak számlálva", itthon is elismerték.

Keserűnek tűnnek ezek a szavak, de a professzor szakemberként eddig sem titkolta, hogy mire számít.

- Ennek a leukémiának, ami nekem van, a túlélési prognózisa három-öt év lehet, így sajnos szembe kell nézzek a ténnyel: nem érhetem meg, hogy felnőjön a kisfiam. De megpróbálok ezzel nem foglalkozni, és máról holnapra élni - mondta korábban a Blikknek a professzor.

A hír folytatását ide kattintva a Blikk.hu-n olvashatja!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: