2008-11-27 14:58:48• hírek • Szatmár.ro

Cukrot osztanak

A törvény szerint, országszerte élelmiszersegélyt kapnak a szociálisan rászoruló személyek, vagyis akik szociális segélyen élők, illetve a TSZ-nyugdíjasok. Szatmárnémeiben a napokban 594 személy számára osszák ki a nekik járó cukoradagot.

A jogosultaknak járó 6 kiló cukor és 20 kiló liszt kiosztásával a Szociális Gondozói Hivatal foglakozik.  Az élelmiszersegélyre jogosultak a volt szegényhonyhánál vehetik át minden hétköznapon reggel 9 és délután 14 óra között a nekik járó cukoradagot december 3-ig. A lisztet már előzőleg szétosztották.

A Szociális Gondozói Hivatalra ezen kívül számos egyéb feladat is hárul a napokban, például a Mikulás-napi ajándékozás lebonyolítása. Ahogyan Kereskényi Gábor,  szociális ügyekért felelős alpolgármester a Szatmár.ro-nak elmondta, eddig összesen 9000 lej gyűlt össze ajándékokra.

Ebből a pénzből december 2. és 5. között utcagyerekek, rászoruló családok, alacsony jövedelműek, iskolás romagyermekek számára fognak ajándékot osztani.

Ezen kívül, lezárult a fűtéstámogatás kérvényezésének időszaka. November 15-ig 12500 szatmárnémeti lakos nyújtotta be kérvényét. Összesen 11480 gázzal fűtő és 1020 fával fűtő részesült támogatásban - tette hozzá Kereskényi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: