2014-05-20 14:48:41• hírek • Szatmár.ro

Cukros megbocsátás

Ki gondolta volna, hogy a cukorfogyasztás, illetve a szervezetben fellelhető cukormennyiség kihatással van a megbocsátási készségre?

A Kentucky Egyetem professzorainak köszönhetően ez is megalapozott ténnyé vált. Négy különböző kísérlet során beigazolódott, hogy a szervezet megfelelő cukorszintje képessé tesz bennünket a megbocsátásra.

A kutatók szerint negatív hatások esetén az agynak cukorra van szüksége ahhoz, hogy távol tartsa tőlünk a bosszú és az erőteljes indulat impulzusait. Egy ezt megelőző kutatás során már beigazolódott, hogy a cukor csökkenti a stressz-szintet, ebből adódóan az édes italok fogyasztása által kevésbé vagyunk agresszívek.

Úgy tűnik, rossz hír hallatán némi édesség majszolása vagy egy-egy kockacukor segítségünkre lehet abban, hogy jobban elfogadjuk az adott helyzetet, illetve abban, hogy megbocsátóbbak legyünk. A jelek szerint az agynak „cukorüzemanyagra" van szüksége annak érdekében, hogy a negatív gondolatokat, a bosszúvágyat és a vádaskodást távol tartsa tőlünk. Így tulajdonképpen megkönnyíti a dolgunkat és engedékenyebbekké, megbocsátóbbakká válunk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: