2010-11-16 09:00:22• hírek • Szatmár.ro

Csípős sárgaborsóleves és pangasius zöldségágyon

A Szatmár.ro olvasói megszokhatták, hogy a „Mit főzzünk ma?" rovatban ezidáig rendszeresen változatos ételféleségek receptjeivel rukkoltunk elő, annak érdekében, hogy a háziasszonyoknak segítséget nyújtsunk a napi menü összeállításában.

A november elsejétől elindult „Főzzünk ma egészségesen!" rovatunk célja, hogy egy hónapon keresztül az egészséges táplálkozás és étrend fortélyait is megismertessük olvasóinkkal. A PrimaGym aerobic, cycling & fitness center FIT-NO FAT csapatának közreműködésével olyan recepteket közlünk, melyek az egészséges étkezéshez szükséges menüt tartalmaznak. Ezáltal kiegyensúlyozottabbá és egészségesebbé tehetjük mindennapi táplálkozásunkat.

A receptek által gyakorlatba ültethetjük, hogyan lehet például tejföl helyett tejszínt-, zsír helyett pedig olajat használni. A receptek tehát nem fogyókúrás étrendet tartalmaznak, hanem arra próbálnak ösztönözni, hogy minél egészség-centrikusabban főzzünk és étkezzünk.

Csípős sárgaborsó leves

Hozzávalók:

4 nagy tányér sárgaborsó krémleveshez: 2 marék sárgaborsó, 1 kisebb sárgarépa,  3-4 gerezd fokhagyma, 1 közepes fej vöröshagyma, só, bors, csípős paprika, vagy piros arany, 2 kisebb darab füstölt, csípős kolbász, főzőtejszín.

Elkészítése:

A borsót előző este beáztatjuk annyi vízbe, amennyi bőven ellepi. Az apróra vágott hagymát, és kockákra aprított répát megdinszteljük forró olajban, néhány másodpercig együtt keverjük a hozzáadott aprított fokhagymával, majd hozzáadjuk a vízről leöntött sárgaborsót és felöntjük annyi vízzel, hogy kb.1-2 ujjnyi magasságban legyen felette víz. Ízesítjük sóval, borssal, csípős paprikával, és két darab finom, füstölt kolbásszal. Néha-néha megkevergetve ügyelünk arra, hogy a tetején összegyűlt habot lekanalazzuk a sárgaborsó krémlevesről. A borsószemeket teljesen szétfőzzük, majd a kolbászkákat kiemelve botmixerrel pépesítjük a levest, hogy igazán finom, krémes állagot érjünk el. Ehhez még segítségünkre lesz a főzőtejszín is, amivel a végén behabarhatjuk (a tűzhelyre visszatéve). Tálaláskor 1-2 vékony szelet kolbásszal díszíthetjük.

Pangasius zöldségágyon

Hozzávalók (4 személyre):

4 pangasiusfilé (egyenként 120-150 g), vegyes zöldség (murok, újhagyma, cukkini, vinetta)  800 g, olaj, só, bors, citromlé, fél deci száraz fehérbor

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, apróra (kocka, karika ízlés szerint ) vágjuk és 3 evőkanál olajon megdinszteljük, majd elterítjük egy  kiolajozott tűzálló tál alján. Meglocsoljuk fél deci száraz fehérborral. A halfiléket sózzuk, meglocsoljuk citromlével és elhelyezzük a zöldségek tetején. Kb. 200 fokos sütőben 20 percig sütjük, 10 percig alufóliával lefedve, további 10 percet fólia nélkül.

Jó étvágyat kívánunk!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: