2012-03-21 09:04:22• hírek • Kocsis Zoltán

Csütörtöktől várja a halászokat a csengersimai halásztó

Bár szokatlanul sokáig húzta, minden jel arra utal, hogy véget ért a tél. Az elhivatott horgászoknál talán kevesen várták jobban a tavaszt, végre elővehetik kedvenc botjaikat, csalijaikat és célba vehetik kedvenc tópartjaikat. Csütörtöktől pedig már a csengersimai tókomplexum is várja a nagy ho-ho-horgászokat.

Március 22-én nyitja meg képzeletbeli kapuit a Németi halásztó, amely a Felső Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság adminisztrációja alá tartozó természetvédelmi területen helyezkedik. További három társa, a Szatmár, a Csenger és a Sima társaságában, ám ezek a tavak nem halászhatóak, innen merítik ugyanis az utánpótlást.

Ha már az utánpótlásnál tartunk, el kell mondanunk, hogy a Németi már túl van az idei első telepítésen. Amint azt a tavaly megszokhattuk, idén is közel háromszáz kilogrammnyi hal, elsősorban keszegfajták (bagolykeszeg, vörösszárnyú keszeg, bodorka), valamint compó, amur és a kárász továbbá egy compó-pontykeverék és természetesen a ponty került frissen a tóba. A mintegy 3,5 hektárnyi Németiben tehát mindenki találhat kedvére való halat.

Aki tehát már unja az otthonülést és a banánt, az pattanjon autóba, kocsikázzon el Csengersimáig, a postánál forduljon jobbra és ragadjon horgászbotot. Ha azzal nem rendelkezik, vagy a nagy sietségben otthon felejtette, akkor sincs gond: a helyszínen is bérelhet, melléje pedig egy-két jó tanácsot is kaphat.

Bővebb információkat Szatmárnémetiben a Darai út 10 szám alatti, valamint a Hegyi út (Lucian Blaga) CU 22 szám alatti horgászüzletekben, vagy Varga Józsefnél a 0744 852 247-es telefonszámon, illetve Csengersimán Osváth Ferencnél, a Fekete István Környezetvédelmi és Horgász Egyesület elnökénél a szerezhet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: