2012-07-03 16:05:45• hírek • Szatmar.ro

Tizenegy érmet szereztek a szatmári gyerekvívók Konstancán

Az ősz kiemelkedő vívóeseménye Szatmárnémetiben a nők Román Kupája lesz, ahol részt vesznek majd a világbajnok válogatott tagjai is. Erre október 6-7.-én kerül majd sor.

Remekeltek a szatmári vívók a Konstancán megrendezett, a gyermekek számára kiírt országos vívóbajnokságon: a 8-9, 10-11, 12-13 évesek korosztályában pástra lépő tőrözők, a párbajtőrözők és a kardozók összesen tizenegy érmet szereztek.

A küzdelmet a tőrözők kezdték, ezzel együtt pedig az éremgyűjtést is. Pop Edwin a 12-13 éves fiúk között bronzérmet szerzett, akárcsak a Aldea Rebeca, Pótor Andrea, Silaghi Briana, Dachmann Beatrix alkotta lánycsapat. Izsáki Arnold, aki Lengyel Éva, File Attila, Ardeleanu Zsuzsa és Simona Surducan társaságában készítették fel a gyerekeket, nem volt teljesen elégedett: egyéniben több éremben reménykedett.

Amint azt várni lehetett, a legeredményesebbek a párbajtőrözők voltak, akik egy egész szekérderéknyi érmet gyűjtöttek össze. Mácska Ádám és a Mácska, Szilágyi Balázs, Oroian Alex, Ziman David összetételű csapat a 12-13 fiúk között, Pfeifer Melany pedig a 10-11 éves lányok között aranyérmes lett. A Pfeifer, Pallai Amarillisz, Dragusin Teodora, Coste Teodora alkotta csapat ezüstöt, Szilágy Balázs, Kató Zsófia (10-11 évesek között), Szabó Boglárka (8-9 évesek között) és a Plébán Ingrid, Nagy Csilla, Nagy Tamara, Kató Zsófia alkotta második számú csapat pedig bronzérmet szerzett.

A Csiszár Ferenc és Nagy Lehel összetételű edződuó utóbbi tagja azonban nem teljesen elégedett, egyéniben többet várt. „A célkitűzés hat érem megszerzése volt, tehát ezt túlteljesítettük, ugyanakkor egyéniben Pallaitól és Costétól is vártunk egy medált, de most nem így sikerült", mondta.

Az érmet szerzett párbajtőrözők csapata

A végére pedig összejött az a bizonyos hab is a tortára. A Porcza Attila által nemrég újjáélesztett kard szakágat képviselő Ozsváth Tessza hat győzelmet és három vereséget ért el, ami az elődöntőre és a bronzéremre elég volt. A másik szatmári lány, Dalia Dragan a 11. helyen zárt. „A pakliban benne volt az érem, sőt kettő is, és ha Dalia a képességei alapján vív, akkor meglehetett volna a dobogó neki is. De sajnos nagyon maga alatt volt, ilyen rosszul még nem láttam kardozni. A csoportban összeszedte azt a két vereséget, amivel nehéz ágra került, és ki is kapott utána a későbbi győztestől. Tessza hozta a formáját, ő sem vívott nagyon jól, de ő ilyenkor is jó eredményt ér el" - összegzett Porcza, aki remélte, hogy az első éremnek ösztönző hatása lesz, és több gyerek jelentkezik majd kardozni.

A Sportklub valamennyi szakága augusztus elseje után várja a 6 évnél idősebb gyerekeket, akik ki szeretnék próbálni ezt a nemes sportágat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: