2018-07-11 10:31:55• hírek • Bede Emőke

Csütörtökön tesztelik a híd frissen elkészült alapjának teherbírását

Fontos állomásához érkezett a Decebal híd felújítása, ugyanis a csütörtöki nap során a mostanra elkészült alap teherbírását fogják tesztelni.

Maga a felújítási folyamat még június 20-án indult el, a kivitelezésre pedig július 31-ig kapott haladékot a zilahi cég. A munkálatok megkezdése előtt tartott sajtótájékoztatón a Drum Inserv képviselője mindenkit biztosított, erre az időpontra mindenképpen befejezik a munkálatokat. Még akkor is, ha olyan nehezítő körülményekkel szembenézniük, mint a kedvezőtlen időjárás.
 

Már akkor felhívták a lakosság figyelmét, hogy a munkaterületen mindig az aktuális etaphoz szükséges számú ember fog dolgozni, s akkor sem kell türelmetlenkedni és háborogni, ha épp senki sincs a munkaterületen. A munkának ugyanis vannak olyan részei, amikor nincs szükség emberi jelenlétre a helyszínen, pl. bizonyos anyagok megkötése.



Épp egy ilyen szakasz zárult le nemrégiben. „A Decebal híd felújítását végző cég képviselői a holnapi nap folyamán tesztelik az eddig elkészült alap teherbírását, miután letelt az a hét nap, amely ahhoz szükséges, hogy a nemrég lefektetett réteg leülepedjen és megerősödjön. Amennyiben a holnapi eredmények megfelelőek, csütörtökön folytatják a korszerűsítést” – számolt be róla Maskulik Csaba városmenedzser, aki arról is biztosított mindenkit, hogy a polgármesteri hivatal szakemberei folyamatosan rajta tartják a szemüket a munkálatokon.
 

Maskulik korábban felhívta a cég figyelmét, hogy most már minden körülmény adott a hatékony munkavégzéshez, s míg minden pontra nem kerül, addig nem is fogják átvenni a munkálatokat. Tehát mindkét fél érdeke, hogy ne ismétlődjenek meg az előző évben látottak. Annál is inkább, mivel a terület további munkái nagyban függnek ettől. Ugyanis csak akkor lehet az itt összefutó utakkal és a véglegesítésre váró körforgalommal kezdeni valamit, ha a híd végre elkészül. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: