2019-11-12 08:24:34• hírek • Közlemény

Csütörtökön szervezik a Szent Márton Napi felvonulást

november 14
archív felvétel
archív felvétel

A Szatmári Gemeinsam Német Ifjúsági Szervezet a Johann Ettinger Német Líceummal és a Kálvária templom német közösségével együtt november 14-én Szent Márton napi ünnepséget szervez.

A rendezvényen idén körülbelül 1000 gyermek vesz részt a Hám János Római Katolikus Óvodából, a 9-es Számú Óvodából, a Német Liceum kisiskolásai, valamint ezek partnerosztályai Béltekröl, Nagyváradról és a Kálvária templom román közösségétől.
 

A gyermekek Szent Márton példáját követve segítenek a rászorulókon, saját készítésű lámpásaikba a gyertyákat a német Liceum önkénteseitől vásárolják meg karitatív szándékkal. Az összegyűjtött adományból a Szatmári Egyházmegyei Caritas rászoruló gyermekeknek vásárol sportruházatot.
 

A rendezvény 16:45 órakor a Kálvária templomban kezdődik ahol a kicsiket, óvodásokat, előkészítő, első, valamint második osztályosokat a német és a román közösség plébánosai fogadják. A Márton napi felvonulás 17:30 órakor indul a római-katolikus katedrális elöl a Fényi Fúvósok vezetésével.
 

A gyermekek tanítóikkal és szüleikkel közösen készített lámpásaikkal fognak vonulni. Megkerülve a parkot elérnek a Kálvária templomhoz ahol a 3-4 osztályos gyermekek részére rendeznek programot. A gyermekek Márton napi énekeket énekelnek és három nyelven imádkoznak. A Kálvária templom közösségének plébánosai mesélnek a gyermekeknek Szent Márton jó cselekedeteiről.
 

Az áldás után a gyermekek szüleik kíséretében énekelve kivonulnak a templomból.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: