2019-05-15 10:56:10• hírek • Nagy Tímea

Csütörtökön mutatják be a 2019-es Life környezetvédelmi programot

Szakmai találkozót és előadást szervez a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség az Európai Unió környezetvédelmi programja, a Life program nyújtotta lehetőségekkel kapcsolatban.

A reggel 9:00 órakor kezdődő eseménynek a Kossuth-kerti Zöld ház ad otthon, ahol többek között az unió tagállamainak ökológiai értelemben vett együttműködéséről is szó esik. Bemutatják a 2019-es „Life” EU-s programcsomagot, s a lehívható támogatásokról is tájékozódhatnak a résztvevők. Az előbbi témákról Marisanda Piriianu tart bemutatót, az Európai Uniós Támogatások Lehívásáért Felelős Igazgatóság – Romániai Life Program Kapcsolati Pontjának igazgatója, valamit Madalina Cozma Life projektmenedzser.

 

Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatónője a Life program adta lehetőségek gyakorlati megvalósításáról beszél, illetve a projektekhez szükséges anyagi feltételek előteremtéséről, együttműködő partnerek kereséséről nyújt részletes tájékoztatást. A hallgatóságnak lehetőséget adnak kérdezni, senki sem tér haza kételyek között.

 

A nap második felében a Környezetvédelmi Ügynökség még folyó vagy már megvalósított projektjeiről tudhatnak meg többet a látogatók. A Környezetvédelmi Minisztérium Life programban folytatott tevékenysége is szóba kerül. A szakértők a sikeres pályázatírás rejtelmeibe is beavatják a nagyérdeműt.

 

Az uniós Life program finanszírozási eszközt jelent környezetvédelmi tevékenységekhez, eseményekhez, fejlesztésekhez. A 2019-es támogatások már elérhetőek. Bővebben a programról: http://ec.europa.eu/environment/life/about/

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: