2012-08-22 14:02:40• hírek • Nagykároly.ro

Amikor eljön végre a nagy fogás ideje

Immáron szerdán, éjfél után húsz perccel megrebbent az egyik horgászbot zsinege. A nagykárolyiak halastavának nagyméltóságú ura megéhezett, s hát ráharapott egy igen ízletesnek tűnő valamire. Húsz perces harc vette kezdetét. Végül a közel 23 kilogrammos harcsa belenyugodott a sorsába. Amióta visszavette irányításába a ianculesti-i tavat a károlyi helyhatóság ez a hal a legnagyobb fogás.

Dumitru Motoc érdeklődésünkre adomázva magyarázta, hogy bizony az asszony úgy engedte el horgászni, hogy ha nem fog semmit, akkor a mostani lesz az utolsó ilyen alkalma. Persze az 57 éves mezőpetri illetőségű nyugdíjas nem nagyon hallgathat az ilyesféle asszonyi kijelentésekre, hiszen amint magyarázta, bizony szeret elüldögélni a nagy fogásra várva. De hát, ahogy ennek történnie kell, nem mindig harap a hal. Főleg ilyen nagy melegben... Igen nagyon örült a haltrófeának. S még annak is, hogy az adminisztrátor tudatta: természetesen hazaviheti a halat, továbbá két napon keresztül ingyen horgászhat itt.

Nagy Erik szerda reggeli ott jártunkkor egy igencsak kicsi halat fogott ki... A kislegény rögvest tudatta, hogy bizony ő már nagyobb halat is fogott, jelesül egy 5 kilós pontyot. Édesapja egy szemrevaló kárászhalat mutatott, nem sokkal korábban még vígan úszkált az igen ízletes kopoltyús a tóban.

Négy hónapja vette vissza az önkormányzat a horgásztavat saját kezelésébe. Amint elhangzott: a nagykárolyiak tavává, kikapcsolódási helyévé akarják varázsolni a környéket. A távolabbi jövőben erdősítenek majd, akár új gátat építenek. Persze a konkrét beruházások is megkezdődtek már: például 4 tonnányi pontyot eresztettek a tóba. Ezzel vélhetően a megye legnagyobb halállománya úszkálhat a vízfelszín alatt. Van persze csuka, sülő, kárász, harcsa stb. Igaz, az utóbbiból szerda éjfél óta egy szépséges példánnyal kevesebb. Részben felújították a stégeket, padokat, házikókat helyeztek ki.

A befektetéseket amúgy az önkormányzat a bérletekből kívánja megtéríteni (A napi és az évi horgászati díjakból reméli az önkormányzat a befektetések megtérülését. Napi jegyet 20 lej ellenében is lehet váltani - ez az úgynevezett hal nélküli sportjegy. 40 lejért 3 kg-os pontyot, egy darab ragadozó halat, és akármennyi kárászt lehet hazavinni. Évi bérlet is váltható 800 lej ellenében: 40 kg-nyi ponty, korlátlan mennyiségű kárász, s alkalmanként egy-egy ragadozó vihető ennek fejében haza. A tizennégy év alatti gyerekeknek továbbra is ingyenes a horgászás. A sporthorgászok pontymatracot és halfertőtlenítőt kell magukkal vigyenek, továbbá kell legyen náluk merítőszák.).

Szerda reggel, egy átlagos hétköznap 15 horgászengedély volt kibocsátva (többen családosan érkeztek a jóféle halgulyás reményében). Kétezren látogathatták már meg a tavat, amióta a város visszavette...

23 kilogrammos halat fogtak a Ianculesti-i tóban

23 kilogrammos halat fogtak a Ianculesti-i tóban

23 kilogrammos halat fogtak a Ianculesti-i tóban

23 kilogrammos halat fogtak a Ianculesti-i tóban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: