2015-09-22 13:37:45• hírek • Szatmár.ro

Csütörtökön kezdődnek a Szatmári Zenei Napok

Harmincnyolcadszor rendezik meg a nemzetközi komolyzenei fesztivált, rengeteg komolyzenei koncert lesz.

Csütörtökön 18.30 órai kezdettel kerül sor az idei Szatmári Zenei Napok nyitóhangversenyére. Ekkor a Dinu Lipatti Filharmónia előadótermében Franz Lamprecht németországi karmester, a filharmónia állandó karmestere vezényli a zenekart, a programban pedig komolyzenei gyöngyszemek csendülnek majd fel a szatmári filharmonikusok előadásában.

A fesztivál programja vasárnap, szeptember 27-én fog folytatódni 18.30-tól. Ekkor megzenésített szerelmes költemények szólnak majd Daniela Nane színésznő és Ioana Lupascu zongoraművésznő előadásában.

Szeptember 29-én, kedden 18.30-tól zongoraszó tölti majd be a filharmónia termét. Szólóestet tartanak ugyanis két zongorára, két magyarországi zongoraművész, Balog József és Boda Balázs részvételével.

Csütörtökön, október 1-jén 18.30-tól a filharmóniában, október 2-án pedig 19 órától a nagykárolyi Károlyi kastély lovagtermében lesz szimfonikus koncert. A műsorban mindkét napon ugyanazok a zeneművek szerepelnek. A zenekart Károlyi Sándor karmester vezeti majd, az est szólistája pedig Prodaniuc Alexandra lesz.  

Október 2-án a Zene és Képzőművészeti Líceum dísztermében 18.30-tól illetve szombaton 19 órától a Károlyi kastély lovagtermében Vincenzo Cipriani olasz zongoraművész saját szerzeményeit fogja előadni.

Október 5-én 18.30-tól a filharmónia hangversenytermében kamarazenei koncertet tartanak, amelyen fellép a Trio Gentis (Laura Roman - hegyedű, Lena Roman klarinét, Doru Roman - marimba).

Október 6-án, szintén 18.30-tól a magyarországi zongoraművésznő, Hauser Adrienn koncertezik a filharmóniában.

Október 8-án ismert musicelekből és operettekből hangzanak el slágerek a filharmónia koncerttermében. A szimfonikus zenekart Ladislau Rooth vezényli, a közreműködő szólisták pedig Nicoleta Colceiar szopránénekesnő és Tiberiu Simu tenor lesznek.

Október 9-én a romániai holokauszt emlékére tartanak hangversenyt a Várdomb utcai zsinagógában 18 órai kezdettel. Vezényel Ladislau Rooth, a koncert szólistái Nicoleta Colceiar szopránénekesnő és Fátyol Rudolf hegedűművész lesznek.



Október 9-én 18 órai kezdettel a Károlyi kastély lovagtermében, október 10-én  11 órától a filharmónia hangversenytermében lépnek fel a 2015-ös Remember Enescu hegedűverseny legjobbjai.

Október 12-én 19 órától a Károlyi kastélyban, október 13-án 18.30-tól pedig a filharmóniában koncertezik Fátyol Rudolf hegedűművész és Remus Manoleanu zongoraművész.

Október 15-én 18.30-tól szimfonikus koncert lesz a filharmóniában Ludwig Van Beethoven műveiből. Vezényel Gheorghe Costin, a koncert szólistája Vlad Dimulescu zongoraművész lesz.

Október 16-án 18 órától a Várdomb utcai zsinagógában lép fel a Tel Aviv Baroque Zenekar (Dora Bruck - barokk furulya, Ella Toovy - cselló, Marina Minkin - csemballó). Bartók Béla halálának 70 éves évfordulója alkalmából több Bartók-mű is szerepel a programban. Ez a koncert egyben a Szatmári Zenei Napok zárókoncertje is lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: