2018-05-16 09:03:10• hírek • Bede Emőke

Csütörtökön kezdődnek a Német Kulturális Napok

Tizenhetedik alkalommal kerülnek megrendezésre Szatmárnémetiben a Német Kulturális Napok: az előző években kialakult hagyományhoz híven idén is színes programmal készülnek a szervezők.

A Német Demokrata Fórum által összeállított programsorozat , május 17-én, csütörtök este indul, amikor is egy német nyelvű színdarabot mutatnak be a Szakszervezetek művelődési házában. Az előadás a Temesvári Állami Német Színház társulatának köszönhetően érkezik el városunkba.
 

A program pénteken reggel 10 órakor folytatódik, amikor is a Johann Ettinger Német Elméleti Líceumban szavalóversenyt tartanak, majd ezt 12-től egy tehetségkutató műsor követi. Délután 18 órakor a Szatmár Megyei Múzeumban pedig Haller György, Mezőteremről származó festőművész alkotásaiból nyílik kiállítás.
 

Szombaton 10 órától a gyerekek ünnepségére kerül sor a Vasile Lucaciu 9. szám alatt található Svábházban, mjad ugyanitt adják át díszes körülmények között a DSD nyelvdiplomákat is a sikeresen vizsgázóknak. 19 órától a program átköltözik a Dinu Lipatti Állami Filharmóniába, ahol is kulturális műsorral várják az érdeklődőket.
 

Vasárnap, azaz május 20-án pedig egy ünnepi misére várják az érdeklődőket a szatmári Kálváriatemplomba. Ezzel zárul az idei Német Kulturális Napok programsorozata, a szervezők minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: