2010-08-24 14:10:36• hírek • Szatmar.ro

Csütörtökön kezdődik a IX. PMN

Két nap múlva indul a Partiumi Magyar Napok Szatmárnémetiben. Az elkészült programfüzet alapján rengeteg színes program vár a helyszínekre kilátogatókra. A Szatmári RMDSZ és az Identitas Alapítvány áltál szervezett rendezvény immár a kilencedik a sorban.

Idén csütörtökön kezdődik a 19 órai megnyitóval és az ezt követő József Attila esttel, amelyet Földes László (Hobo) ad elő az Északi Színházban. A rendezvénynek ez az egyetlen olyan része, ami nem ingyenes. „Mivel a színház nézőterének befogadóképessége korlátozott, kénytelenek voltunk bevezetni a 10 lejes belépőt, hiszen ezen előadóestek igen nagy érdeklődésnek szoktak örvendeni, így valamilyen szinten korlátoznunk kellett a nézők számát" - mondta Stier.

A második nap, a pénteki már a Kossuth-kertben zajlik, ahol bővebb programmal várják a lakosságot. Kora délután a helyszínen már jelen lesznek az árusok, így akár egy baráti sörözésre, üdítőzésre is sor kerülhet, amíg 14 órától megnyílik a Partiumi Mesterségek Utcája, ahol népművészeti kiállítás és kirakodóvásár várja az érdeklődőket az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében.

Idén a szervezők próbáltak még nagyobb hangsúlyt fektetni a népművészetre, néptáncra, így immár nem csak a megszokott kézművestermékeket és a népzenei előadásokat tekinthetik meg a kilátogatók, hanem a MADISZ által szervezett Táncházban akár táncra is perdülhetnek.

Lovagi bajvívások, vitézkedések, különböző bemutatók és előadások színesítik a palettát, a gyermekek számára pedig még több rendezvényt terveztek be a szervezők. Többek között gyermekkoncertek, vetélkedők, a nagy sikerű Magyar népmesék rajzfilmsorozat vetítése, népi gyermekjátékok és rengeteg más program várja a kicsiket.


Idén is nagyszámú közönségre számíthatnak a szervezők
Idén is nagyszámú közönségre számíthatnak a szervezők


Az idősebbek is jócskán válogathatnak kedvükre, hiszen az ismert előadók koncertjein kívül számukra is rengeteg érdekes eseményt tartogat a PMN. Művészfilmek vetítése, előadások, vidám, zenés összeállítások, fotókiállítások, karaoke és rengeteg más program várja az érdeklődőket. Az említett karaoke versenyen például értékes nyereményben is részesülhetnek azok akik fel merik vállalni tudásukat, tehetségtelenségüket.

Amint Stier elmondta, az idei fő célkitűzés az volt, hogy minél több alternatívát nyújthassanak a kilátogató magyarságnak, így két színpaddal, és több helyszínnel is készültek.

A Kazinczy utcán lévő Down Town Pub-ban szombaton például 23 órától Elektro bulival várják a műfaj kedvelőit, de Hobo és bandája, Bródy János és a Charlie koncert is jelzi, hogy a szervezők idén is kitettek magukért.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: