2012-03-31 15:11:53• hírek • Kocsis Zoltán

A közigazgatás volt a téma a Szatmárnémeti BBTE-n

A közigazgatás volt a fő téma szombat kora délután a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Szatmárnémeti kihelyezett tagozatán: a diákok ebben a témában készített dolgozataikat mutathatták be tanáraiknak, társaiknak. A felolvasást kötelező módon power-pointos bemutató kísérte.

Volt aki egyedül, volt aki párosban dolgozott az elmúlt másfél-két hónapban, hogy elkészüljön dolgozatával. Az esemény hivatalos megnyitója a Szatmár Megyei Tanács épületében volt. A román tagozatos diákok ott is maradtak, a magyar nyelvűek pedig visszasétáltak az egyetem épületébe, hogy annak aulájában tarthassák meg előadásukat.

„Az alsóbb éveseknek azért hasznosak az ilyen események, mert jobban megismerkedhetnek a nagyobbakkal és tanulhatnak tőlük. A felsőbb tagozatúak pedig ezzel is készülhetnek az államvizsgájukra", mondta a Szatmár.ro kérdéseire válaszolva Suta István, az intézmény igazgatója.

A két tagozatot egybevéve, valamivel több, mint egy tucat diák vett részt a bemutatón. A közigazgatás tematikája oly szélesnek bizonyult, hogy a szociológiától a közpolitikáig, a szegénység elleni harctól a mezőgazdaság fejlődéséig sok minden belefért.

„Szeretném megköszönni kollégáimnak, Csetnek Tímeának, Frigy Szabolcsnak és Apan Octaviannak, valamint a polgármesteri hivatalnak és a Megyei Tanácsnak, hogy segítettek megrendezni ezt a kis konferenciát, amelyre igyekszünk évente egy-két alkalommal sort keríteni", mondott köszönetet Suta István, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Szatmárnémeti kihelyezett tagozatának igazgatója.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: