2015-06-03 18:08:32• hírek • Szatmár.ro

Csütörtökön dzsessz, szombaton rock

Két koncerttel is kedveskedik a hét folyamán a szatmári közönségnek a G. M. Zamfirescu Művelődési Központ.

Június 4-én 19 órától a Nagy Zsinagógában dzsesszkoncert lesz, amelyen három neves zenész lép fel: Luiza Zan (Románia), Sárik Péter (Magyarország) és Alex Harding (USA). Egy belépőjegy felnőtteknek 15, gyerekeknek 10 lejbe kerül.

Románia egyik legnépszerűbb dzsessz-énekesnője, Luiza Zan, és a magyarországi, kétszeres Fonogram-díjas Sárik Péter dzsessz-zongorista romániai turnéjuk negyedik állomásaként érkezik Szatmárnémetibe. Különleges zenei kapcsolat a Luizáé és a Péteré, rendkívül "érzik" egymást a színpadon. Éppen ezért közös lemezt is terveznek. Soha nem merültek fel köztük nemzetiségi kérdések, Luiza beszél is magyarul, de angolul is megértik egymást, ugyanakkor Péter, román tudását csillogtatva, találkozásnál virulva kérdezi Luizát: "Ce faci?"

Alex Harding nemzetközileg ismert és elismert dzsessz-szaxofonos, zenéje igazán különleges élményt nyújt hallgatósága számára.

Június 6-án rock-koncert lesz a G. M. Zamfirescu Művelődési Központban. 20 órai kezdettel fellép a nagybányai Ethernus és a szatmárnémeti Unknow Scar. Egy jegy ára 10 lej.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: