2013-08-21 11:26:09• hírek • Kocsis Zoltán

Jövő héten öntik a terelőút alapját

Az előző héthez hasonlóan újabb terepbejárást tartott Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere - azzal a különbséggel, hogy ezúttal nem invitálta meg a sajtó képviselőit. Az eseményről küldött szűkszavú, ám fényképekkel bőven illusztrált közleményből azonban kitűnik, sok helyütt gőzerővel folyik a munka.

Az augusztus 20-i, keddi terepbejáráson részt vett Dan Babut városmenedzser és a polgármesteri hivatal több szakértője is. A csapat első útja a 2012 márciusában aláírt Integrált Fejlesztési Program keretein belül, uniós támogatással zajló modernizálások helyszíneire vezetett.

A Caragiale, a Crivatului és az Orientului utcákon modernizálják az ivóvíz- és kanalizálási hálózatot, aszfaltozzák az utcákat és a járdákat. A Delta, az Albatros és az Izvorului utcákon szintén hasonló munkálatok folynak.

Ezt követően a csapat felkereste a Szatmárnémeti északi részének teherforgalom alóli mentesítését célzó terelőút építési telepét. Itt a napokban négy nagyobb és hét kisebb palló készült el. A kivitelező ígérete szerint jövő héten kezdik leönteni az úttest alapjául szolgáló törtkövet mintegy három kilométer hosszúságban.

Innen Coica és munkatársai a Fabricii, majd a Constantin Brancoveanu utcára mentek. Előbbin a járdákat aszfaltozzák éppen, utóbbin pedig az úttest és a járdák öntése mellett kicserélik a kanálistetőket is.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: