2013-04-16 18:27:23• hírek • Kocsis Zoltán

Csütörtökön Szamosdobon, pénteken Lázáriban ültetnek fát

Önkénteseket vár a Szatmár Megyei Tanács a pénteken Lázári községben sorra kerülő faültetési akcióhoz. Ezzel párhuzamosan csütörtökön a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség Szamosdobon ültet el több száz fát.

Azt követően, hogy kedden hatszáz hársfát ültetett el önkéntesek segítségével Krasznabélteken, az épülő (?) fürdő felé vezető út mentén a környezetvédelmi ügynökség, csütörtökön újabb több száz csemetét ültetnek el, ezúttal Szamosdobon. Az ökologikus szeméttelep körüli munkálatokban a helyi önkormányzat alkalmazottai és a helyi önkéntesek mellett az Elisa Zamfirescu Szakképző Líceum, a Vasile Lucaciu Általános Iskola és a 10-es számú Általános Iskola diákjai segítik a szakembereket.

Egy nappal később, pénteken a Lázári és Kissár közötti három kilométeres útszakasz két oldalán folytatódik a munka. A Szatmár Megyei Tanács, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség, az Erdészeti Hivatal, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és a „Jó tetteket ültetünk Romániában" mozgalom szervezésében háromezer kocsányos tölgyet ültetnek a DJ 194 elnevezésű megyei út mellé. Mindez egy hiánypótló akció is egyben, hisz az elmúlt évtizedekben nem sok helyütt ültettek fákat romániai közutak mentén.

A Szatmár Megyei Tanács, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség és az Erdészeti Hivatal idén összesen százezer csemetét kíván kiültetni Ákos, Kolcs, Aranyosmeggyes, Avasújváros, Szatmárpálfalva, Tasnádszántó, Tasnád, Csanálos és Borválaszút községek területén.

Aki szívesen részt venne a pénteki faültetési akcióban Lázári és Kissár között, az a 0261/805159 telefonszámon jelentkezhet a megyei tanácsnál. Az ültetéshez szükséges eszközökről, szerszámokról a megyei tanács gondoskodik, de azért nem árt, ha mindenki visz magával valamit, amennyiben teheti.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: