2019-03-07 08:18:25• hírek • Bede Emőke

Csütörtök reggel elszállították a Horea 6. udvarában felhalmozott építkezési hulladékot

Szerdán számoltunk be olvasóinknak arról, hogy a híres-hírhedt Horea 6. szám alatt található ingatlan udvarán ismereten személyek építkezési hulladékot halmoztak fel a konténerek mellett. Nos, mi nem hunytunk szemet a dolog felett, és felkerestük az ügyben illetékes közintézményt.

„Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala értesítette a köztisztaságért felelős vállalatot, hogy mielőbb gyűjtse be a hulladékot. Azonban fontos kiemelni, hogy miután a szociális lakásokat lezárták, az épültben átfogó takarítást végeztek, viszont néhány állampolgár figyelmen kívül hagyja a társas együttélés és a jóérzés szabályait. Sajnos a hivatalnak nem áll lehetőségében folyamatosan őriztetni az épületet, de a Helyi Rendőrség időszakosan ellenőrzéseket tart a zónában” -közölte szerdán a Szatmár.ro megkeresésére Alexandra Podina sajtóreferens. A polgármesteri hivatal pedig tartotta magát az ígéretéhez, ugyanis csütörtök reggel, már 8 óra előtt megjelent az udvarban a Florisal egyik markológépe és egy pótkocsis traktor, hogy összeszedjék az építkezésből visszamaradt törmeléket és egyéb hulladékokat.

 

A Horea 6. szám alatt található épületben egyébként nem maradt minden lakás üresen, ugyanis hat családnak még korábban sikerült megvásárolnia a hivataltól az általuk lakott apartmanokat. Ezzel kapcsolatban Podina kiemelte, ezen lakóknak is – bármely más szatmárihoz hasonlóan – kötelező módon szerződést kellett kötniük a köztisztaságért felelős vállalattal a kommunális hulladék megfelelő elszállítása érdekében, így a tisztaság fenntartásához minden lehetőség adott számukra, és csak rajtuk áll, megtartják- e a rendet vagy sem.


Városunk tisztasága csak rajtunk áll! Azt már mondanunk sem kell, hogy a szemetelés és a hulladéklerakás teljes mértékben elfogadhatatlan, viszont e történet tanulságát látva arra buzdítunk mindenkit, hogy ne legyenek közönyösek, hiszen Szatmárnémeti tisztasága közös érdekünk. A pofátlan módon köz- vagy zöldterületre szemetelőket látva bátran lehet tárcsázni a Helyi Rendőrség telefonszámát, a 361-919-et, vagy írásban is lehet bejelentést tenni a dispecerat@politialocalasm.ro címen.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: