2020-05-21 08:13:47• hírek • Bede Emőke

Csütörtök hajnalban megnyílt a petei és a csanálosi határátkelőhely is

Csütörtök reggel 6 órától a román–magyar határ tíz átkelője is megnyílik a Nyugat-Európából érkező vagy oda tartó tranzitforgalom előtt – közölte a határrendészet szerda késő este. Közleményük szerint a döntés a román belügyminiszter, Ion Marcel Vela és magyarországi kollégája, Pintér Sándor szerdai egyeztetése nyomán született meg.

Május 21-én, hajnali 6 órától az alábbi határátkelőket vehetik igénybe a Románia és Magyarország között utazók:

  • Szatmár megye: Pete, Csanálos
  • Bihar megye: Érmihályfalva, Bors, Nagyszalonta,
  • Arad megye: Gyulavarsánd, Tornya, Nagylak I. és II.
  • Temes megye: Csanád

A Román Határrendészet emellett arról is tájékoztat, hogy Magyarország területén két, a nap bármely órájában használható tranzitfolyosót nyitottak a személyszállító cégek kisbuszai és autóbuszai számára. E járművek Nagylak II-nél vagy Borsnál hajthatnak fel a korridorra.


A Románia területére történő belépés továbbra is a járványügyi szabályozások maximális betartásával zajlik. Ez azt jelenti, hogy a már megszokott ellenőrzés mellett továbbra is ki kell tölteni a határátkeléshez szükséges nyilatkozatot, illetve az országba belépők továbbra is járványtani szűrésen esnek át. A hatóság nyomatékosítja, az utazóknak hazatértükkor otthoni elkülönítésbe vagy – ha úgy döntenek – intézményes karanténba kell vonulniuk. Annak érdekében, hogy az egyes határátkelőknél ne alakuljon ki torlódás, a határrendészet azt tanácsolja az utazóknak, kövessék figyelemmel a várakozási időket listázó online platformot, melyet IDE KATTINTVA érhet el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: