2011-02-25 14:49:04• hírek • Szatmar.ro

Csütörtök este óta takarítják a havat

36 hólapátos és több gépkezelő dolgozik a megyeközpont útjain, hogy megtisztítsák a felületet a frissen lehullott hótól.

A polgármesteri hivataltól megtudtuk, jelen esetben is felügyelték a Florisal munkáját és megállapították, hogy 17 darab hóekével, 6 darab szórófejjel és egy kisebb méretű, főleg a tisztítására alkalmas géppel dolgoztak az alkalmazottak azon, hogy amennyire csak lehet csúszásmentessé tegyék a közlékedést.

A Florisal illetékesei megkeresésünkre elmondták, 36 munkásuk két váltásban napi 12 órát dolgozott, és a nap hátralevő részében is teljesítik a kötelezettségüket. A főbb utakat, a megyeszék központját, illetve a negyedek forgalmasabb útszakaszait sikerült megtisztítaniuk a hórétegtől, ezután kezdik az elhagyatottabb utcák takarítását.

Kisebb problémával csupán a 16-os lakónegyedben és Szatmárzsadányban találkoztak. Előbbi esetében az utcák két oldalán parkoló autók okozták a fennakadást, míg Szatmárzsadányban az út rossz állapota miatt nem jutottak be a gépekkel. Itt végül traktorokkal szállították ki az út szórására a homokot.

A megyeközpont többi részén nem akadtak gondok, így a só és magnézium-klorid keveréket problémamentesen tudták szétszórni. A meteorológusok szerint péntek este 8 óráig még havazásra lehet számítani, majd szombat reggel ez eláll és helyette beáll a még hidegebb idő.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: