2009-04-16 13:50:53• hírek • Parajdi Andrea

Csúszott az épületcsere

Már a tavalyi év nyarán szó volt arról, hogy 2009 április elsejéig el kell költöztetni a Szatmár Megyei Pszichiátriát. Az intézmény még mindig ugyanabban az épületében működik, s várhatóan csupán szeptemberben kerül át a Régi Kórház egyik épületébe.

Amint arról már irtunk a Szatmár Megyei Pszichiátria épületét visszaigényelte tulajdonosa, a Római Katolikus Egyház. A Szatmár Megyei Kórház szakemberei a Régi Kórház átszervezését javasolták, amelynek elvégzése felszabaduló helyeket eredményezett a Pszichiátria számára. Ezek az osztályokat azonban még fel kell újítani, és át kell alakítani a Pszichiátria működéséhez szükséges feltételeknek megfelelően.

A munkálatok licitjét a Megyei Tanács támogatásával, a Szatmár Megyei Kórház szervezte meg, azonban ez a procedurális folyamat túlzottan elhúzódott. A licit csúszásának okai közé tartozik a kórház igazgatócseréje és egyéb adminisztrációs változások. Mint megtudtuk a kivitelezési szerződést csupán március 30-án írták alá, s nemrégiben kezdték el a felújítási munkálatokat - tájékoztatott Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, aki azt is elmondta 700 ezer lejbe kerül a modernizálás.

A Szatmár Megyei Tanács és a Római Katolikus Egyház békés úton próbálja elintézni az épület visszaadását, éppen ezért néhány hónap csúszás még nem okoz ellentéteket. -Nincs szó kilakoltatásról, és szigorú határidőkről. Legkésőbb szeptemberig visszaszolgáltatjuk az egyházi épületet - mondta a tanácselnök.

Legkésőbb szeptemberben költözik el jelenlegi épületéből a Pszichiátria.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: