2018-12-19 13:02:48• hírek • Bede Emőke

Csúsznak az utak, megszaporodtak a balesetek

Fotó: a Szatmári Tudakozó Facebook-csoportja
Fotó: a Szatmári Tudakozó Facebook-csoportja

A télies időjárás miatt csúszóssá vált járdák és utak  igencsak veszélyessé váltak, úgy a gyalogosoknak, mint az autósoknak nagy figyelmet kell fordítaniuk a közlekedésre. Egy pillanatnyi mulasztás is elég ahhoz ilyen időben, hogy baleset történjen.

A Szatmárudvari felé vezető úton példának okáért egy építkezési anyagokat szállító teherautó és egy betegszállító személyautó ütközött össze, a baleset nyomán utóbbi az árokban landolt. Az esetben szerencsére senki nem sérült meg, viszont az érintett útszakaszon torlódás alakult ki. A rendőrség már vizsgálja a baleset körülményeit. Azonban nem csak itt történt baleset, hanem a Károlyi úton is, a tömegközlekedési vállalat egyik busza ütközött neki hátulról egy külföldi kamionnak. Úgy tudni, személyi sérülés nem történt, csak minimális anyagi károk keletkeztek.
 

Az időjárásra való tekintettel a Szatmár Megyei Rendőrség megfogalmazott néhány olyan tanácsot, melyet még a több éves tapasztalattal rendelkező sofőrök is megszívlelhetnek. Első és legfontosabb javaslatként az egyenruhások arra intenek, hogy ne bízzunk semmit sem a véletlenre, tervezzük meg előre az útvonalat. Ha kell, induljunk el egy negyed órával előbb, hogy ne kelljen sietnünk, ugyanis a balesetek java részét a gyorshajtás okozza.
 

A második tanács szerint ne képzeljük magunkat autóversenyzőnek. Mint arra a rendőrség közleményében rávilágított, a csúszós úton a féktávolság akár tízszeresére is nőhet, így nem ajánlatos nagy sebességgel hajtani. Az útviszonyoknak megfelelően csökkentett sebesség mellett arra is figyeljünk, hogy tartsunk a szokásosnál nagyobb követési távolságot. Jeges úton lehetőleg ne használjuk a lábféket, és ne essünk pánikba, ha autónk kontrollálhatatlanná válik. Mint írják, vegyük le lábunkat ilyenkor a gázról, ne fékezzünk, a kormányt pedig tekerjük abba az irányba, amerre csúszik az autó hátsó fele. Végül, de nem utolsósorban a vezetés teljes ideje alatt fordítsunk fokozott figyelmet a forgalom többi résztvevőjére és az útviszonyokra, előzzük meg a veszélyes helyzeteket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: