2008-12-26 14:35:51• hírek • Szatmár.ro

Csúszik a zöld ház program

Meghosszabbították a jelentkezések átfutási idejét azon cégek számára, akik nap-, szél- vagy geotermikus energiát felhasználó fűtési rendszerek felszerelésével foglalkoznak majd.

Mint ismeretes, a kormány jövő évtől pályázatot hirdetett a nap-, szél- vagy geotermikus energiát felhasználó fűtési rendszerek felszerelésének támogatására. Első lépéseként a programban részt vevő cégeknek kell regisztráltatniuk magukat a környezetvédelmi alapnál.

Mivel azonban a vártnál jóval nagyobb volt az érdeklődés - november során több mint ötezer kérvény érkezett a szakhatósághoz - a jelentkezések átfutási idejét meghosszabbították, így a cégek listája, melyekkel felszereltethetjük az alternatív fűtési rendszereket, a beígért december 20-a helyett csak december 29-étől lesz elérhető a www.afm.ro és a www.mmediu.ro honlapokon.

Az első pályázati időszakra - ami a tervek szerint január 5-én kezdődik - 520 millió lejt biztosít a minisztérium, ebből 400 millió lejre, tehát megközelítőleg 110 millió euróra magánszemélyek, lakószövetségek vagy civil szervezetek pályázhatnak. A programban részt vehetnek önkormányzatok, iskolák és vállalkozások is.

Hogy ki milyen százalékban részesülhet a támogatásból a Szatmári Magyar Hírlap szombati számából értesülhetnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: