2017-08-31 12:54:19• hírek • Kocsis Zoltán

Csűr, lakóház és fáskamra égett 18 óra alatt

Mozgalmas órákat hagytak a hátuk mögött a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének (ISU) munkatársai: három tűzesethez is riasztották őket. Mindezt 18 óra leforgása alatt.

A készenléti felügyelőség tájékoztatása szerint még szerda délelőtt egy lángokban álló csűrhöz riasztották őket Selestyehutára. Mire egységeik a helyszínre érkeztek, addig a helyi önkéntes alakulat tagjai megfékezték a lángokat. Munkájukat mintegy 30 falubeli is segítette, akik a hajdani szolidaritás szellemét megidézve vödrökkel igyekeztek segíteni.

Miután az önkéntesek megakadályozták a tűz továbbterjedését, a hivatásosak teljesen kioltották azt. Nyolc tonna széna így is a lángok martalékává vált, de megrongálódott további öt tonna gabona is. A tüzet valamely elektromos vezeték meghibásodása okozta.

Csütörtök hajnalban, bő másfél órával éjfélt követően, Avasújfaluban egy lakóház kapott lángra. Tűzoltók és SMURD rohammentősök siettek a helyszínre. Előbbiek eloltották a tetőszerkezetet elborító tűzet, utóbbiak pedig ellátták a pánikrohamot kapó anyát és fiát. A 120 négyzetméternyi tetőszerkezetet elpusztító tűzet rövidzárlat okozta.

Két órával később, hajnali háromnegyed négykor Turcon egy fáskamra lett a lángok martalékává, benne 8 köbméter tűzifával.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: