2010-04-28 13:53:44• hírek • MTI/Kocsis Zoltán

Garantált a testvérharc a Nou Campban

Lesz-e Piqué-öröm szerdán?
Lesz-e Piqué-öröm szerdán?

A címvédő FC Barcelona az Internazionale elleni, szerda esti elődöntős visszavágón harmadszor kerül olyan helyzetbe, hogy 3-1-es hátrányból indul neki egy párharcnak. A korábbi két alkalommal továbbjutott...

Az 1993/94-es idényben még a sorozat elején - akkor más rendszerben zajlott a lebonyolítás - a legjobb 32 között a Dinamo Kijev otthonában kapott ki 3-1-re a gránátvörös-kék alakulat, ám Barcelonában 4-1-re győzött. Az 1999/2000-es idényben a Chelsea vendégeként kapott ki szintén 3-1-re a Barca, a második mérkőzésen azonban fantasztikus játékkal 5-1-re kiütötte a londoniakat.

"Annyi gólt kell lőnünk, amennyit csak lehet, mivel az Inter is bármikor betalálhat. Olyannak szeretném látni a Nou Campot, mint még soha az előtt, és azt akarom, hogy az Inter futballistái gyűlöljék a munkájukat kilencven percen át" - nyilatkozta Gerard Piqué, a Barcelona spanyol válogatott védője.

Akinek minden valószínűség szerint Gabriel Milito lesz a társa a védelem tengelyében, mivel az odavágón a csapatkapitány Carles Puyol besárgult, így ezúttal csak a pálya mellől szurkolhat társainak. Rajta kívül Andres Iniesta sem hadra fogható, míg Eric Abidal szerepvállalása kérdéses.

Amennyiben pedig Gabi Milito ott lesz a kezdőben, akkor összejöhet a BL-történelem első testvérháborúja, mivel az Inter csatársorában minden bizonnyal ezúttal is szerepet kaphat az idősebbik Milito-fivér, az első meccsen két gólt és egy gólpasszt jegyzett.

Az Internél Davide Santon és a cserekapus Francesco Toldo sérült, rájuk nem számíthatnak a taljánaok, jó hír viszont szurkolóiknak, hogy a hétvégén megsérült Wesley Sneijder meggyógyult, így biztosan tudja vállalni a játékot. Ezt maga José Mourinho, a csapat portugál mestere jelentette be. Nem lesz ott viszont a Nou Campban Dejan Sztankovics, aki eltiltását tölti.

"Történelmi pillanat előtt állunk, mindent bele kell adnunk" - mondta a román válogatott Chivu, aki a hétvégén első hivatalos gólját szerezte a az Interben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: