2013-12-08 17:13:37• hírek • Kocsis Zoltán

Csuhéból angyalka – adventi ünnepváró a Kölcsey-ben

Az önmaga elé célként a jövő nemzedék nevelését kitűző MADISZ idén immár XIV. alkalommal szervezte meg az adventi ünnepváró kézműves foglalkozást. Óvodásoktól kisiskolásokig lepték el vasárnap délután a Kölcsey Ferenc Főgimnázium kantinját, és ha kellett, a szülők is besegítettek.

Idén ez már a második alkalom, hogy a gyerekek karácsonyi díszek készítése kedvéért vasárnap délután a Kölcsey-t választották, de a december 2-a után 9-én is megtöltötték a helyiséget. Tették ezt nem csak fizikailag, de mosolyosukkal, jó kedvükkel, kacajukkal és gyermeki örömükkel is.

Mindenki választhatott szíve szerint, hisz minden asztalnál más-más foglalkozás zajlott. Az egyiknél csuhéból készültek a díszek, a másiknál gyurmából, a harmadiknál papírból..... Kartonpapírból készült a mézeskalács házikó alapja, hengerrel kellett lefesteni. Itt-ott persze elkelt a segítség, óvónénik, szülők, nagy testvérek és profi kézművesek is segédkeztek.

Az együttlét és alkotás öröme mellett a gyerekek motivációja az lehet, hogy saját maguk készítette tárgyakkal díszíthetik karácsonyfájukat, de akár meg is ajándékozhatják szüleiket, szeretteiket.

Aki eddig nem vett részt a foglalkozáson, az ne csüggedjen, jövő vasárnap (december 15.) is várják a gyereket a város és a megye valamennyi pontjáról.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: