2010-02-22 10:48:48• hírek • Szatmar.ro

Csúfos vereséggel nyitott a Steaua

Megint több volt a duma, mint a profizmus, nem játszva is nyert az Urziceni és a CFR.

Két hetes „halasszuk el a rajtot, kezdjünk időben" vita után a hétvégén elindult a román labdarúgó bajnokság, a Liga1 tavaszi idénye. Amely meglepő vereségekkel és vitatott győzelmekkel kezdődött. Két olyan csapat, amely egész télen csak a bajnoki címről beszélt, simán kikapott két, a bennmaradásért hajtó egyesülettől. Lehetne áradozni arról, hogy milyen kiegyenlített a bajnokság, ám inkább arról kéne beszélni, hogy a bajnoki címre hajtó csapatok stratégiája és koncepciói ezúttal is kimerült a mellveregetésben.

Persze nem kizárt, hogy végül mégis a Rapid nyeri meg a pontvadászatot, ám a fővárosi vasutasok elég simán kikaptak Jászvásáron, az első komolyabb meglepetést okozva. A hazaiak végig egyenlő ellenfelek voltak, akkor is, amikor az első húsz percben felváltva forogtak veszélyben a kapuk és akkor is, amikor ezt követően kissé visszaesett a színvonal. A második félidő elején a moldvaiak Negru és Paun révén öt perc alatt két gólos előnyt szereztek, amit Raduta ugyan csökkenteni tudott de a Rapid nem tudta kapuja elé szegezni a Iasit még az utolsó percekben sem, így az egyenlítés elmaradt.

Az sem kizárt, hogy végül a Steaua nyeri meg a bajnokságot (egyrészt, egy meccs után nem szabad komoly következtetéseket levonni, másrészt pedig valakinek csak meg kell nyerni azt a fránya bajnokságot) és a katonacsapat játéka az első negyed órában úgy is nézett ki, mint ahogy egy esélyeshez illik: kapuja elé szegezte a Ceahlault, a 16. percben Kapetanosz pedig meg is szerezte a vezetést. A gól azonban nem a hazaiakat, hanem sokkal inkább a vendégeket nyugtatta meg, akik kijöttek a szorításból, olyannyira, hogy a játékrész második felében már fölényben játszottak és helyzetet is csak nekik sikerült kialakítani, így Onciu egyenlítő találata senkit sem lepett meg. A szünet után ismét határozottabb volt a Steaua, de ez helyzetekben nem nagyon mutatkozott meg. A 62. percben pedig elszabadult a pokol: Gheorghe Multescu, a vendégek mestere beszaladt a pályára, mert megunta, hogy a vicces kedvű hazai szurkolók folyamatosan hógolyóval bombázták, Kovács István pedig tíz percre felfüggesztette a játékot. Ami, mint később kiderült, a hazai játékosok idegeire volt rosszabb hatással: a folytatás után Nicolita megkapta második sárgáját, majd Zapata kapus belebombázott egy kirúgást az őt zavarni igyekvő Vasilachéba, a labda pedig a csatár hátáról a gólvonal mögé pattant. A hazaiak megpróbáltak komoly erőket mozgósítani az egyenlítés érdekében, gólt azonban a moldvaiak szereztek Badescu révén, így a Steaua komoly zakóval kezdte a 2010-es évet.

A „forduló rangadójaként" beharangozott Dinamo - Craiova találkozó csak a hagyományai miatt érdemelte ki e titulust, mivel a hazaiak a 8., a vendégek pedig a 14. helyről várták a meccset. Amely álomszerűen indult, főleg a hazai és a semleges nézők számára: 8. perc, Bostina, 1-0, 16. perc, Niculae, 2-0, 18. perc Dina 2-1. A dolog szépséghibája, hogy a két hazai találat között egy tizenegyes járt volna a vendégeknek, valamint, hogy ezt követően visszaesett a meccs irama. A szünet előtt még mindkét kapu előtt kialakult egy-két helyzet, utána viszont csak a Dinamo veszélyeztetett, igaz, ők sem valami gyakran. A végén mégis megköszönhették a három pontot Dolha kapusnak, aki a 88. percben hatalmas bravúrral védte Gangioveanu lövését.

Ha ezekhez az eredményekhez hozzátesszük, hogy a két további bajnokaspiráns, a Temesvár és a Vaslui, csak gól nélküli döntetlent ért el Besztercén illetve Medgyesen, kijelenthető, hogy az Urziceni és a Kolozsvári CFR úgy is nyert, hogy csak hétfőn lépnek pályára egymás ellen. Így a tabella élén továbbra is a CFR, Urziceni, Steaua trió áll 34 ponttal, megelőzve a Temesvárt (32), és a Rapidot (31).

Eredmények:

Galac - Curtea de Arges 1-0
gól: Ochirosii (83.)

Brassó - Fehervár 2-1
gólok: Zaharia (29.), Sburlea (85.) illetve Cristea (27.)

Beszterce - Temesvár 0-0

Iasi - Rapid 2-1
gól: Negru (52.), Paun (58.), illetve Raduta (78.)

Steaua - Ceahlaul 1-3
gólok: Kapetanosz (16.), illetve Onciu (44.), Vasilache (76.), Badescu (85.)

Medgyes - Vaslui 0-0
Pandurii - Astra 0-2
gólok: Silva (69.), Paulinho (84.)

Dinamo - Craiova 2-1
gólok: Bostina (8.), Niculae (16.), illetve Dina (18.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: