2010-05-19 10:55:10• hírek • mti

Csúcseseményhez csúcslabda: Jabulani

Közel négy évig fejlesztették a június 11-én kezdődő dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság hivatalos labdáját, amely a Jabulani (Ünneplés) nevet kapta.

A játékszer külső burkolatát nyolc különálló részből illesztették össze, az új Grip,n,Groove elnevezésű technológia pedig bármilyen körülmények mellett is stabil repülést és tökéletes tapadást biztosít. A Jabulani a teljes felületen kialakított barázdák miatt eddig soha nem tapasztalt repülési tulajdonságokkal rendelkezik - az adidas szerint.

"A lehető legpontosabban lehet vele célozni, ugyanakkor a fogása tökéletes, s a levegőben rendkívül szépen száll" - mondta Thomas van Schaik, az adidas PR-vezetője.

A német sportszergyártó cég sorozatban 11. alkalommal készítette el a futball-világbajnokság hivatalos játékszerét, s a vállalat képviselői a csoportsorsolás előtt megtartott decemberi bemutatón azt mondták, eddig ez a leggömbölyűbb vb-labda.


A Jabulani
A Jabulani


 

A Jabulanit az előzetes tervezés után laboratóriumi körülmények között tesztelték, majd klubcsapatok - köztük a Bayern München és az AC Milan - játékosai próbálhatták ki.

A labda fehér alapfelületén három, lekerekített élű háromszög alakú színes minta látható. A 11 szín a 11 hivatalos dél-afrikai nyelvet, a 11 helyi törzset, valamint az afrikaiak lelkének sokszínűségét szimbolizálja.
Szakértők szerint a 119,95 euróba kerülő játékszerből akár 20 millió példányt is értékesíthetnek. Az eddigi eladási rekordot a 2006-os németországi vb hivatalos labdája, a Teamgeist (Csapatszellem) tartja, amelyből 15 millió darab kelt el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: