2010-02-24 16:11:59• hírek • Póti Orsolya

Csoportfoglalkozásokat indítanak

Csoportfoglalkozások a  Caritasnál
Csoportfoglalkozások a Caritasnál

A Szatmárnémeti Caritas Szervezet március közepétől két csoportfoglakozást indít 14 és 20 év közötti fiatalok számára.

Az egyik csoportfoglalkozás a „Pályára készülődve", amelynek témája a pályaválasztás. A foglakozásokon a résztvevők olyan tevékenységeket végezhetnek, mint szónok-gyakorlatok, csoportos-munkák, nyílt kommunikáció, valamint interaktív - non-formális gyakorlatok. A foglalkozások vezetői megszerveznek egyéni találkozásokat szakemberekkel is, amelyek lehetőséget adnak arra, hogy a résztvevők jobban megismerhessék az elképzelt szakmát.

A másik csoportfoglalkozás, az „Én és a többiek", témája az önismeret és társismeret. A résztvevők saját élmények alapján interaktív gyakorlatokat végezhetnek, és más olyan non-formális technikákat ismerhetnek meg, amelyek szolgálják az egyéni és csoportos tanulást. A foglalkozáson belül, különböző viszonyok, mint  szülő-gyerek, tanár-diák, fiú-lány elemzésére is sor kerül.

A csoportfoglalkozásokat Borsi Zsuzsa pszichológus és Oláh Kata szociális munkás vezetik. Oláh Kata elmondta, hogy a foglalkozások célja az önképességek, a kommunikációs készségek  fejlesztése és tudatosítása,  valamint kapcsolatok kialakítása. A vezetőknek fontos az, hogy a résztvevők betartsák a foglalkozások során közösen hozott  szabályokat, jogokat.

A jelentkezési határidő március 3-dika, ezt követően a jelentkezőket március 12-dikéig válogatják be a csoportokba, egy egyéni interjú alapján. A foglalkozások időtartama összesen hat alkalom, azaz 4 óra délutánonként.

A csoportfoglalkozások helyszíne a Drogprevenciós és Tanácsadó Iroda, a Delavrancea utca 20-as szám alatt. Jelentkezni lehet ugyanezen a címen, a 0261711747 , illetve 0735406634 telefonszámokon, valamint az openklub@yahoo.com e-mailcímen. A részvétel ingyenes.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: