2012-12-04 11:57:36• hírek • MTI

Csoportdöntő Párizsban – négyen hajtanak két EL-helyre

Az A, a B, a C és a D csoportban már szinte minden kérdés eldőlt a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 6., utolsó fordulója előtt. Négy csapat, a Zenit, az Anderlecht, az Ajax és a Manchester City azonban még az Európa Liga-szereplés lehetőségéért küzd.

A versenykiírás szerint a BL-csoportok harmadik helyezettjei tavasszal az EL egyenes kieséses szakaszában folytatják európai kupaszereplésüket. Az már korábban eldőlt, hogy az A csoportból a Dinamo Kijev, a B-ből pedig az Olimpiakosz lesz ott a második számú kontinentális sorozat legjobb 32 együttese között, a C és a D csoportban azonban ez a kérdés még nyitva van.

A C jelű négyesben az orosz Zenit és a belga Anderlecht egyaránt négypontos, s ezúttal mindkét gárda idegenben játszik majd. Előbbi a közelmúltban egyre inkább formába lendülő AC Milan, utóbbi a csoportelső Málaga vendége lesz. Ha a Zenit és az Anderlecht között marad a pontazonosság, akkor az egymás elleni eredmények döntenének a sorrendben, de mivel Szentpéterváron és Brüsszelben is 1-0-s hazai siker született, a gólkülönbség rangsorol, ebben jelenleg az orosz alakulat áll jobban - igaz, csupán egy góllal.

A D csoportban az angol bajnok Manchester City három ponttal az utolsó helyen áll, s a négypontos Ajax-szal versenyez az EL-indulást érő harmadik helyért. A szakértők szerint ugyanakkor elképzelhető, hogy a City a jóval kisebb presztízsű EL-ben már nem akar szerepelni, s ehelyett mostantól inkább arra koncentrálna, hogy versenyben maradjon a Premier League megnyeréséért folyó küzdelemben. Roberto Mancini alakulata ráadásul a hétvégén a városi rivális Manchester Uniteddel csap össze hazai környezetben, s győzelemmel pontszámban utolérné listavezető ellenfelét. Ennek megfelelően van esély arra, hogy az olasz vezetőedző kedden pihentetni fogja legjobbjait, egy esetleges dortmundi vereséggel pedig "átadja" az EL-szereplés lehetőségét az Ajaxnak, amely a csoport második helyén álló Real Madrid vendége lesz.

Az A csoportból az FC Porto és a Paris Saint-Germain, a B-ből a Schalke 04 és az Arsenal már biztosította továbbjutását a legjobb 16 közé. A keddi mérkőzések egyaránt 20 óra 45 perckor kezdődnek.

A csoport:
Dinamo Zagreb -Dinamo Kijev 21.45
Paris Saint-Germain -FC Porto 21.45 DigiSport1.hu, DolceSport2, DigiSport3.ro
A csoport állása: 1. FC Porto 13 pont, 2. PSG 12p., 3. Dinamo Kijev p.4, 4. Dinamo Zagreb 0p.

B csoport:
Montpellier -FC Schalke 04 21.45
Olimpiakosz -Arsenal 21.45
A csoport állása: 1. Schalke 04 11 pont, 2. Arsenal 10p., 3. Olimpiakosz 6p., 4. Montpellier 1p.

C csoport:
Málaga -Anderlecht 21.45
AC Milan -Zenit 21.45
A csoport állása: 1. Málaga 11 pont, 2. AC Milan 8p., 3. Zenit 4 p., 4. Anderlecht 4p.

D csoport:
Borussia Dortmund -Manchester City 21.45 DigiSport2.hu. DigiSport2.ro
Real Madrid -Ajax 21.45 DolceSport1, DigiSport1.ro
A csoport állása: 1. Dortmund 11 pont, 2. Real Madrid 8p., 3. Ajax 4p., 4. Manchester City 3p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: