2006-10-28 22:29:21• hírek • Szatmár.ro

Csontvázzá soványodnak a sztárok?

csontA filmekben szereplő női sztárok egyre vékonyabbak, lassacskán elfogynak.

A nyáron bemutatott legújabb hollywoodi mozik alaposan meghizlalták a producerek bankszámláit. A filmekben szereplő női sztárok viszont egyre vékonyabbak. Lassacskán elfogynak.

 

csont1
Keira Knightley és Kate Bosworth még soha életében nem volt ennyire sovány. Négy éve Kate Bosworth egy szörfös szerep kedvéért sok fitnesszel építette fel csupa izom, gyönyörű testét. Mára karjai elvékonyodtak, dereka alig 50 centis, kulcscsontjai élesen kiállnak. Egy showban megkérdezték a huszonhárom éves sztárt, szokott-e főzni. – A csokit szeretem– válaszolta.

 

Keira Knightley is alaposan lefaragott a súlyából, derékbősége mindössze 54 centi. (Az átlagos amerikai nő dereka 94 cm, súlya 70 kg.) A sztár túl sovány, ez nem vitás. Talán ezért bizonygatta oly hevesen nemrég, nem beteg, szó nincs anorexiáról. Nem érti, miért beszél mindenki a súlyáról…

Akkor hát miért ilyen betegesen soványak ezek a nők? Bizonyára vannak egy páran, akiknek kivételesen gyors az anyagcseréjük. „Nekik, a mázlistáknak, a génjeikben van. Egyszerűen nem tudnak meghízni” – mondta Sarah Jessica Parker, aki szintén csont és bőr. „A többség azonban elképesztő nyomás alatt él. Ellenkező esetben semmi esély nincs szerepre.” Hollywoodban kötelező a soványság.

Miért annyira fontos a soványság Hollywoodban?
A filmes marketing mindig is a karcsú sztárokat részesítette előnyben. A színésznők a testüket árulják, és a fényképeken egyszerűen jobban néznek ki a vékony alkatú nők. A partikon, ahol kötelező megjelenniük, csak akkor viselhetik a neves divatházak ruháit, ha csontsoványak. Ezért is koplalnak mindenáron. De vigyázniuk kell, mert nagyon keskeny határ választja el a légies karcsúságot a szánalmas soványságtól. Ami viszont már senkinek sem kell…

Felicity Huffman, a Született feleségek negyvenhárom éves sztárja többször jött ki úgy próbafülkéből, hogy alig kapott levegőt, annyira szűk ruhát akartak ráadni. Ő saját bevallása szerint túl nagy Hollywoodnak, mivel 6-os méretet (európai 34-est!) visel. Az ügynökségek kizárólag a legkarcsúbb színésznőket hívják, a húsosabbak hiába várnak szerepre.

De mikor csap át a karcsúság ijesztő soványságba? A táplálkozástudományi szakemberek szerint a kiéheztetett sztárok nagy veszélyben vannak. Az egész sztárvilágban alig találni nőt, aki 170 centis és legalább 60 kilót nyomna. Holott ez lenne a normális.

Anna Kournikova (25) teniszező

180 cm, 50 kg

„Szikár vagyok és hórihorgas” (2005 január)

„Az utolsó négy hónapban úgy hajtottam, mint egy őrült”, mondja a teniszcsillag. „Egészségesen étkezem, és annyi kardio edzést csinálok, amennyit csak bírok: 45-60 percet, legalább négyszer hetente.” Az eredmény? Súlya legfeljebb 50 kg, testzsírjának 1,5 százalékát elvesztette, dereka legalább 2,5 centivel vékonyabb. „Megérte a kemény munka, szeretem így a testem” – mondja.

A sztárok született soványak?
Nem igazán. Ezt az extrém karcsúságot még az alkatilag vékonyaknak sem könnyű elérni, s még nehezebb megtartani. Az átlagos alkatúak pedig messze vannak ezektől az arányoktól. Nagyon sok színésznő lefogy egy szerep kedvéért, azután pedig visszanyeri természetes, sokkal kerekdedebb alakját. Mivel ezt rendszeresen teszik, táplálkozási zavaraik állandósulnak. A táplálkozási zavarokra, például az anorexiára való hajlam öröklődik, ezért akinek a családjában előfordult, csak nagyon óvatosan fogyókúrázhat. Az álomalakból könnyen lehet ugyanis rémálom.

Keira Knightley (21) színésznő

185 cm, 50 kg

„Ma ettem egy hamburgert” (2004) – de senki sem látta még, hogy ilyesmit evett volna.

„Képtelen vagyok rávenni magam, hogy lemenjek a tornaterembe. Annyira unalmas” – mondja a szuper karcsú színésznő. Szigorú szabályok szerint étkezik, elsősorban zsírmentes, sok vizet tartalmazó élelmiszereket fogyaszt, dinnyét, nyers zöldségeket. Nem engedi meg magának, hogy chipset vagy nagy tál tésztát egyen, mint régebben. Ennek ellenére londoni személyi edzője sem hiszi, hogy anorexiás. Csupán a hollywoodi szépségideálhoz idomult.

Kate Bosworth (23) színésznő

168 cm, 47 kg

„Mindig is vékony voltam” – mondja a 168 cm magas színésznő.

„Természettől vagyok ilyen kicsi, hála Istennek." (0-ás ruhát hord). Teste úgy néz ki, mint egy tizenkét éves gyereké. Hét hónapon át, amíg a Supermant forgatták Sydneyben, reggelire habart tojást evett tortillával, ebédre párolt csirkemellet avokádóval. Állandó fogyókúrája: sok (?) fehérje, zöldség, gyümölcs. Nincs ezzel semmi probléma, állítja egy ismerőse. Barátjával, Orlando Bloommal kizárólag bioélelmiszereket esznek, gyógyteát és búzafű-kivonatot isznak. Makkegészségesek.

Beyoncé (24) énekesnő

„Túl csontos voltam” – mondta, miután kéthetes koplalás után (csak juharszörpöt fogyasztott) kilenc kilót fogyott, a Dreamgirl szerepének kedvéért. „Tudatosan szedtem vissza pár kilót, mivel túllőttem a célon. Öt kiló pluszt engedtem magamnak” – mondja. „A teste nagyon fontos neki, a legnagyobb tornádó sem térítheti el, ha futni indul” – meséli egy munkatársa.

Jessica Alba (25) színésznő

A tavaly bemutatott A tenger vadjai című moziban már megcsodálhattuk tökéletes alakját. Kemény munkának köszönheti gyönyörű testét: 17 éves kora óta edz, legalább hetente négyszer, személyi trénerrel. A szépséget persze örökölte is, ennek ellenére folyamatosan diétázik is. „Rengeteg zöldséget, gyümölcsöt eszem, mert szeretem” – árulja el a fogyi-titkot a sztár.

Denise Richards (35) színésznő

A szuper szexis, kétgyerekes anya (Lola 1, Sam 2 éves) ezt mondta a gyerekek születése után: „Nem lehetett kérdés, hogy le fogok fogyni. Épp egy válás után voltam, két pici gyerekkel, mellette tévésorozatot forgattam.” Ehhez jött még a heti hat edzés, amit soha nem hagyna ki. „Reggel hat előtt már a hasizom gépen edzek, mielőtt még a lányok felébrednének.” Hát, így könnyű…

Éljenek a telt nők!
Soma besokallt. Elege lett abból, hogy lépten-nyomon elhitetik a nőkkel: a beteges soványság tetszik a férfiaknak. – Elegem van a hazugságokból! – mondta felháborodottan Soma. – Állandóan azt harsogják a televíziók, a rádiók, a magazinok, hogy a sovány nők a menők. Micsoda butaság ez? Ki hallott már olyat, hogy egy pasinak a csontos szeméremdomb a kívánatos? Ez csak a különböző fogyasztószereket gyártó cégek manipulációja. Elhitetik az emberekkel, hogy az anorexiás modellalkat a normális.
Éljenek a telt nők! – jelentette ki indulatosan a Megasztár női zsűritagja, aki szerint a ruhatervezők is óriási hibát követnek el kollekcióik elkészítésekor. – Honnan tudnák a divatdiktátorok, mire vágyakozik egy igazi hús-vér férfi, hiszen legtöbbjük meleg. Arról nem beszélve, hogy már a tízéves kislányokat is megfertőzik. Dührohamot kapok, amikor egy tizenkét éves, 20 dekás kislány fogyókúrázni kezd, mert nagy a pocija. Ezek a gyerekek már ebben a betegségben nőnek fel. Borzasztó.
Az énekesnő ezért úgy döntött, tüntetést szervez. Ehhez tökéletes társakat talált, hiszen egyik barátnője teltkarcsú hölgyeknek készít ruhát. – Több száz hölgy csatlakozott már hozzánk. Ha csak néhány lányt észhez tudunk téríteni, már megérte.  nana

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: