2018-07-29 07:29:15• hírek • Blikk.hu

Csonka András kitálalt: ez vetett véget a Família Kft.-nek

Nemrég nagy port kavart egy Facebook-csoportban tett bejegyzése. A színész kendőzetlenül mesélt a népszerű tévésorozat agóniájáról.

Mit jelentett a Família Kft.-ben töltött nyolc év?

Csonka András: Korábban Magyarországon nem készült szituációs komédia, ezért úttörő volt a műfajon belül. A nézők szívét hamar elnyerte a sorozat különleges aurája: bár előfordultak torzsalkodások és konfliktusok, a sztorik végén a család mindig együtt volt. Nem csak az idő szépíti meg ezt a korszakot, már akkor is éreztem, milyen remek, jól összeválogatott csapattal dolgozom. Úgy működött együtt az egész stáb, mint egy család. Nemcsak a színészkollégáimra gondolok, hanem az operatőrökre, sminkesekre, díszítőkre is. Manapság is sokszor találkozunk, és képesek vagyunk ugyanúgy zrikálni egymást, mint akkoriban.


Nehéz kezdés volt, vagy hamar jött a siker?

Csonka: Rögtön éreztük, hogy a nézőknek erre szüksége van. Epizódról epizódra lettünk ismertebbek, ezt a színházi munkák során éltem, éltük meg igazán. Sikeresek voltunk, emiatt a reklámozók szép számmal keresték a produkciót. 1993-ban már olyan népszerűek voltunk, hogy negyven egymást követő estén telt házzal futott az Operettszínház műsorán az Eddig vagyok című, a szériából készült musical.


A Família utolsó esztendejéről nemrég írt egy nagy port kavaró bejegyzést egy Facebook-csoportba. Mi történt 1998-ban?

Csonka: Meghívtak egy Família Kft. fanatikusok elnevezésű csoportba, ahol rajongók, egykori színészek és a stáb együtt vannak. Rengeteg pontatlan információ cserélt gazdát a sorozat végével kapcsolatban. Úgy gondoltam, megszólalok, hiszen átéltem és van is véleményem. Hangsúlyozom, a sorozat hivatalosan 1999 nyarán ért véget, de az én véleményem az, hogy akkor zárult le, amikor 1998 végén tizennégyen elhagytuk a csapatot. Persze mindez nem ok nélkül történt: a Família vége az én meglátásom szerint Gát György kreatív producer és Szurdi Miklós főrendező ellentétére vezethető vissza.


A cikk folytatása a Blikk.hu oldalán, az alábbi linkre kattintva olvasható. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: