2019-08-27 06:07:38• hírek • Közlemény

Csónak, tutaj, hajó, a vetési FISH FEST csuda jó

Engedelmükkel, valahogy így szólna egy rímekbe öntött meghívó Szatmár megye első igazi halas gasztronómiai fesztiváljára, a szeptember 7-én esedékes vetési FISH FEST-re. Természetesen a fenti sorok nem teljesen légből kapottak, szoros kapcsolat van közöttük és rendezvény között.

A vetési gasztronómiai-halászati fesztivál a szatmári Caiac Smile Club kajakosainak felvonulásával kezdődik majd. Ők Szatmárnémetiből eveznek le Vetésre, ám nem egyedül érkeznek. Magukkal hoznak egy rendkívüli vendéget, akinek kiléte egyelőre meglepetés. Ő gyújtja majd meg a tüzet az egyik bogrács alatt, ezzel szimbolikusan jelt adva a halászléfőző verseny elkezdéséhez.

 

Az imént megénekelt csónaknak mindezek mellett lesz egy valós megfelelője is. Vetés község ugyanis – köszönhetően elsősorban jelenlegi polgármesterének, Ilyés Gyulának, Szatmárnémeti korábbi első emberének - a megyeközponttal határos települések egyik legvonzóbbikává vált. Egy olyan településsé, amely a hagyományok megőrzésének és a szabadon gondolkodó fiatalok innovatív ötleteinek egyaránt tökéletes színteret biztosít. Ez késztette arra a szervezőket, hogy lemondjanak az egyéb rendezvényekről jól ismert színpadról egy eredeti, a FISH FEST tematikájához kapcsolódó, reprezentatív színpad kedvéért. Így hát a fesztivál szerves részét képezi majd az alábbi fényképen látható vitorlás csónak is.

 

Mivel a tutaj, a hajó szerves módon kapcsolódik a horgászáshoz, a rendezvény szervezői ezúttal is meghívják ezen sport megszállottait egy jó kis versenyre. Talán ezen úton-módon fény derül arra is, ki a legügyesebb horgász: aki patakokban, folyókban szereti alámeríteni a csalijait, vagy az, aki inkább a tavakat, állóvizeket részesíti előnyben.

 

Ennek szellemében alkották meg a vetési FISH FEST horgászversenyének szabályzatát is, amelyet alábbiakban mutatunk be. Előtte azonban a szervezők jókívánságát tolmácsoljuk, akik jó kapást kívánnak minden résztvevőnek.

 

A vetési FISH FEST horgászversenyének szabályzata


 

A verseny a „fogd meg és engedd vissza” szellemiségében zajlik majd!
 Időpont: 2019. szeptember 7.
 Helyszín: a Szamos bal partja, Vetés település területén, 500 méteres szakaszon
. Helyek száma: korlátlan. 
Időtartam: 10 óra
. Nevezési díj: 0 lej
. Beiratkozás: a FISH FEST Facebook-oldalán. Határidő: szeptember 6., déli 12.00 óra.

 

A teljes szabályzat erre a hivatkozásra kattintva érhető el. Beiratkozni ide kattintva lehetséges.

 

A vetési FISH FEST finanszírozását az Európai Unió Európai Tengerügyi és Halászati Alap Operatív Programja biztosítja vissza nem térítendő támogatás formájában. A projekt neve: Fenntartható fejlődés Vetés községben a helyi értékek felhasználásával. Haszonélvező: Vetés község

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: