2006-03-22 17:42:00• hírek • Szatmar.ro

Csokoládés sütik

Három könnyedén elkészíthető  sütemény csakis édesszájúaknak!

Csokoládés karika

20 dkg porcukrot, ugyanannyi reszelt csokoládét és darált diót  összegyúrunk 1 tojás fehérjével majd deszkán kinyújtjuk. Tetszőleges formárkat szaggatunk belőle, és a tetejére apróra vágott csokoládédarabkákat helyezünk. Porcukorral meghintve melegen megszárítjuk.




Csokis piskótatekercs


6 tojás fehérjéből kemény habot verünk, amibe a tojássárgáját 6 kanál liszttel elkeverünk. Ebbe 25 dkg étcsokoládét reszelünk és megsütjük. Tiszta konyharuhára vesszük ki, és ebbe felcsavarva hagyjuk kihülni. Könnyedén letekerhető és megtölthető csokoládékrémmel vagy tejszínhabbal. Feltekerve hűtőbe helyezzük. Ha megkeményedett újra letekerjük, s már a konyharuha nélkül is fel tudjuk göngyölni, és szeletelni. Glazúrral díszíthetjük.



Csokicsoda

15 dkg vajat jól elkeverünk 6 tojás sárgájával, majd ehhez 5 dkg mandulát és gőzfürdőben felolvasztott csokoládét adagolunk, folyamatos keverés mellett. Ezt hozzáadjuk a tojásfehérjékből felvert kemény habhoz,  majd 3 dkg lisztet szórunk bele. Tepsire helyezve  2 lapot sütünk belőle. A lapok közé lekvárt vagy krémet kenhetünk.

Jó  étvágyat!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: