2008-10-26 22:58:27• hírek • Csenteri Judit

Csökkentik az autótermeléseket

A nagy gépkocsigyártók a kisebb költségek érdekében drasztikusan csökkentik termelésüket és alkalmazottak sokaságát küldik szabadságra. Mindemellett bizonyos márkák eladásáról tárgyalnak, illetve esetleges fúziókról.

A folyamatnak egyszerű az oka: az utóbbi 80 év legsúlyosabb gazdasági válságának következtében az autópiacok eladásainak előzmények nélküli visszaesésével számolnak.

A legutóbb, ilyen lépéseket a japán Mitsubishi hozott nyilvánosságra. Helyi telepein a vállalat 100 ezer egységgel kívánja csökkenti termelését az elkövetkezendő 5 hónap során. A Toyota is igen rossz helyzetben van, hiszen előreláthatóan az elmúlt hét évet figyelembe véve, most először fog az eladások negyedévre vonatkozó visszaesésével számolni.

Ezzel egyidejűleg a német Daimler, a Mercedes-Benzeket gyártó vállalat december és január során 5 hétre kívánja teljesen felfüggeszteni termelését. A Renault lemondott a 2009-es kivitelezési tervéről, a hazai Dacia pedig felfüggeszti termelését október 30 és 31-e, valamint november 13 és 14-e között.

A Volvo, a Scania, vagy más kamiongyártó vállalatok is hasonló problémákkal küszködnek, a harmadik negyedévben végbement eladásbeli visszaesések következtében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: