2015-11-13 11:54:09• hírek • Szatmár.ro

Csökkentenék a lakótelepi parkolófoglalás árát

Olcsóbban lehet majd helyet bérelni, de komolyan büntetik azokat, akik azt úttesten hagyják járművüket.

Péntek reggel a polgármesteri hivatalban megtartott sajtótájékoztatón bejelentették: csökkenteni fogják a parkolóhelyek bérlésének az árát a tömbháznegyedek kialakított parkolóiban. Eddig egy hely lefoglalása 200 lejbe került egy évre, ám úgy tűnik, hogy ez az összeg több mint a felére - 80 lejre - csökken 2016-ban.

"Megvizsgáltuk más megyeszékhelyek, városok árait és arra jutottunk, hogy csökkenteni kellene, hiszen a lakosságnak megterhelést jelent a 200 lejes összeg kifizetése. Bízunk abban, hogy ha csökkentjük az árat, többen fognak majd helyet bérelni és kevesebb autót hagynak majd az út szélén, akadályozva a forgalmat, miközben a parkolókban sok hely marad üresen" - magyarázta Glodean Enikő, a polgármesteri hivatal munkatársa. Hozzáfűzte, a parkolókon kívül hagyott autókat viszont sokkal komolyabban büntetik majd, mint eddig.

A sajtótájékoztatón elmondták: Nagybányán és Nagyváradon 100 lej, Kolozsváron 110 lej, Tordán 125 lej a parkolóhely bérlése egy évre. Zilahon licitálni lehet a helyre, az indulóár 8 lej egy hónapra. Brassóban viszont 144 lej az egy évre szóló biztos parkolóhely és erre is lehet licitálni - van olyan hely, ami 500-1000 lejért kel el.

A 16-os lakótelepen egyébként 2676 parkolóhelyet alakítottak ki, ebből 1512-t lefoglaltak. Van olyan környék, belső udvar, ahol minden parkolóhely foglalt, összesen harminc személy várja, hogy lecsaphasson egy szabadon maradt helyre. A Muncii-Brandusa utcák közötti parkolóban viszont a helyeknek csupán 10 százaléka van elfoglalva.

A 16-os lakótelep parkolóival kapcsolatban Dorel Coica azt is bejelentette, hogy zajlik a közvilágítás kiépítése, hamarosan minden parkoló fényárban úszik, ezzel pedig nagyobb biztonságban lesznek a gépjárművek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: